Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυξημένοι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη – Το σχέδιο Ζέρβα

Εκτεταμένοι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκινούν από την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περιοριστούν οι παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην πόλη από νεαρές κυρίως ηλικίες.

Στοχευμένοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν πέριξ της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους. Η Θεσσαλονίκη παραμένει στο επίπεδο 2 του υγειονομικού χάρτη λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο, βρίσκεται πολύ κοντά στο πορτοκαλί, χτυπώντας προειδοποιητικό καμπανάκι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενόψει και των εορταστικών εκδηλώσεων της επόμενης βδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα η έξαρση των τελευταίων ημέρων οφείλεται στην αδικαιολόγητη ανεμελιά, καθώς 1 στα 2 θετικά κρούσματα στην Θεσσαλονίκη είναι νέοι άνθρωποι από 16 έως 29 ετών και έκανε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 33 ετών

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο πορτοκαλί χρώμα, στο τρίτο στάδιο. Για να αποφύγουμε το χειρότερο, το τέταρτο στάδιο, θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι πάρα πολλοί. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο δύο, αλλά είμαστε πολύ κοντά στο στάδιο τρία» τόνισε ο δήμαρχος, προειδοποιώντας ότι η πόλη ίσως να μην χαρεί αυτά που θα μπορούσε να χαρεί την ερχόμενη εβδομάδα του τριπλού εορτασμού της Θεσσαλονίκης. «Προετοιμάσαμε όλα αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν για να μην έχουμε χειροτέρευση της κατάστασης και είδαμε ποια είναι τα επόμενα βήματα» πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τζιτζικώστας: Συλλογική προσπάθεια για να αποφύγουμε το lockdown
Την τήρηση των μέτρων υγιεινής από τους πολίτες ζήτησε από την πλευρά του και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όλοι αισθανόμαστε κουρασμένοι από την παράταση των περιορισμών στην καθημερινότητά μας, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, οφείλουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα έξαρση, με πρώτο μας μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

Η ευρεία χρήση της μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής υγιεινής είναι τα τρία κλειδιά στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Ας κάνουμε για το επόμενο διάστημα καθημερινότητά μας τη χρήση της μάσκας, που αποδεδειγμένα είναι και η μόνη ασπίδα στη μετάδοση του κορωνοϊού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας και προσέθεσε:

«Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική, για να αποφύγουμε την επιβολή νέων επώδυνων περιοριστικών μέτρων και την πιθανότητα ενός lockdown, που θα λειτουργήσει καταστροφικά για την οικονομία και την κοινωνία. Όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά αυτή τη νέα επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεδομένων, αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που πλήττει τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Για να βγούμε δυνατοί κι από αυτή την κρίση, όπως κάναμε με επιτυχία και στο παρελθόν. Όλοι μαζί είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε»

Έκτακτα μέτρα στις Σέρρες
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των δημοτών και του προσωπικού του Δήμου Σερρών από τη μετάδοση του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης. Ο κ.Χρυσάφης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβολή τοπικού lockdown στις Σέρρες εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

Πηγή: ethnos.gr

Περισσότερα
Δείτε ακόμα