Πολιτική

«Και η κοροιδία έχει τα όριά της» τονίζει το ΠΑΜΕ Κιλκίς

Σφοδρή επίθεση κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας εξαπέλυσε η τοπική γραμματεία Κιλκίς του πανεργατικού αγωνιστικού μετώπου (ΠΑΜΕ). Στην σχετική ανακοίνωση με αφορμή την συνάντηση του κ. Φίλη με το προεδρείο της ΟΛΜΕ στα γραφεία της, αναφέρονται τα εξής:

Η «εθιμοτυπική» επίσκεψη του υπουργού παιδείας κ. Φίλη στα γραφεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ (13.10.15.) μόνο εθιμοτυπική δεν ήταν.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει τα πιο ταξικά, τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, προσπαθεί με τέτοιου είδους φιέστες να εμφανιστεί ως φίλος του λαού και του λαϊκού κινήματος. Την στιγμή που η κυβέρνηση υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να μπαίνουν στην τάξη στα 67 με τη μαγκούρα στο χέρι, που είναι κλειστά σχεδόν όλα τα ειδικά σχολεία!!, που λείπουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί από τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, που φέρνει νέο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να βάλει «στο γύψο» το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να πλασαριστεί ως φίλος των συνδικάτων και των λαϊκών συμφερόντων.

Και η κοροϊδία έχει και τα όριά της. Ας το πάρουν χαμπάρι εκεί στην κυβέρνηση, ντεκόρ στις κυβερνητικές φιέστες το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να γίνει!
Και κάτι άλλο. Όσο πιο γρήγορα απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που βάζουν πλάτη όχι μόνο στις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς της, τόσο καλύτερα για τους εργαζόμενους, τα συμφέροντά τους και τους λαϊκούς αγώνες.

Κι επειδή «η πορεία της κυβέρνησης προς το λαό» μέσω των συνδικάτων δεν είναι και τόσο βατή ο κ. υπουργός παιδείας κουβάλησε καλού – κακού μέσα στα γραφεία των συνδικάτων και καμμιά δεκαριά ασφαλίτες(!) εγκαινιάζοντας έτσι «πρώτη φορά αριστερά» και καινούργια ήθη και έθιμα στην επικοινωνία της με τα συνδικάτα.

Φυσικά η κυβερνητική φιέστα στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ ματαιώθηκε από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και Πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα συλλαλητήρια
σε όλη την Ελλάδα στις 22 του Οκτώβρη
Κλιμακώνουμε τον αγώνα με πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 του Νοέμβρη

Περισσότερα
Δείτε ακόμα