Αθλητισμός

Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων ο ρίπτης του ΓΣ Μανδρών Γ.Κορακίδης

Οι αγώνες ρίψεων εις μνήμην του πρωταθλητή στην δισκοβολία και εκ των κορυφαίων προπονητών ρίψεων Κώστα Σπανίδη, με την επωνυμία «Σπανίδεια» που διεξήχθησαν το Σάββατο 27.5.17 στο Καυτανζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης, απετέλεσαν τον νέο σταθμό σπουδαίων επιδόσεων και σημαντικών επιτυχιών των ριπτών του ΓΣ Μανδρών.

Tην «παράσταση έκλεψε» ο Γιώργος Κορακίδης, που με την νέα ατομική επίδοσή του στην σφυροβολία εφήβων (σφύρα έξι κιλών) με 70,37μ υπερέβη το όριο συμμετοχής στο φετινό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν απο την Πέμπτη 20 έως και την Κυριακή 23.7.17, στην ιταλική πόλη Γκροσσέττο.

Συγχρόνως κατέλαβε την πρώτη θέση της κατάταξης.

Το όριο ήταν 69μ από τον ΣΕΓΑΣ και 66μ από την διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑΦ).

Το δεύτερο το υπερέβη και ο Μανόλης Καμτσικλής με νέα ατομική επίδοση 67,83μ χάρη στην οποία κατετάγη δεύτερος. Δυστυχώς, η τυπολατρεία των ιθυνόντων της ομοσπονδίας, λες και είναι …αμέτρητοι αυτοί που έως τώρα έχουν υπερβεί το όριο της ΙΑΑΦ, υποχρεώνει τον αθλητή του ΓΣ Μανδρών να «κυνηγήσει» την υπέρβαση του ορίου του ΣΕΓΑΣ σε κάποιον απο τους επόμενους αγώνες.

Οι επιτυχίες στην σφυροβολία συνεχίσθηκαν και στις κατηγορίες ανδρών (σφύρα 7,260 κιλών) με την έβδομη θέση του Δημόκριτου Κεσίδη, με νέα ατομική επιδοση 46,12μ, και παίδων (σφύρα πέντε κιλών) με την πρωτιά του Κώστα Ζάλτου (66,17μ), την πέμπτη θέση του Χρήστου Χρυσομαλλίδη (57,42μ) και την έβδομη του Ευθύμη Μαλάτου (46,70μ.).

Στην δισκοβολία ανδρών (δίσκος δύο κιλών) αξιοσημείωτη η πρωτιά του Κυριάκου Ζώτου με νέα ατομική επίδοση 54,88μ ενώ ο Νίκος Μανωλίδης κατετάγη πρώτος με νέα ατομική επίδοση 40,88μ και ο Γιώργος Κορακίδης έκτοι με 39,46μ.

Στους εφήβους (δίσκος 1,750 κιλού) ο Μανόλης Καμτσικλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με νέα ατομική επίδοση 47,74μ ενώ στους παίδες (δίσκος 1,5 κιλού) πρώτευσε ο Κώστας Ζάλτος με νέα ατομική επιδοση 48,77μ και κατετάγη τρίτος ο Χρήστος Χρυσομαλλίδης, βελτιώνοντας και αυτός την ατομική επίδοσή του με 43,75μ.

Οι επιτυχίες και επιδόσεις των στελεχών του ΓΣ Μανδρών δεν θα ήταν υπερβολικό να χαρακτηρισθούν ακόμη και ως άθλος, όπως άλλωστε και όλων ανεξαρτήτως των αθλητών και αθλητριών που έλαβαν μέρος, καθώς σημειώθηκαν υπό συνεχή βροχή που είχε καταστήσει τις βαλβίδες …«πίστες πατινάζ»!

Προφανώς αποτελούσε …«γρίφο» γιά τους διοργανωτές η εξευρεση άλλης ημέρας, ώστε να ακολουθήσουν αυτό που επέτασσε η στοιχειώδης λογική, δηλαδή την αναβολή των αγώνων!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]