Γενικά

«Ανοίγει» διεθνείς «ορίζοντες» το ΤΕΙ Κιλκίς

Συνεργασία για τρία χρόνια υπέγραψε το τμήμα σχεδιασμού & τεχνολογίας ένδυσης του ΤΕΙ Κιλκίς με την «Kopenhagen Fur», ένα από τα μεγαλύτερα δημοπρατήρια γούνας στην Ευρώπη, με έδρα την Κοπεγχάγη.
Στόχο της συνεργασίας αυτής αποτελεί η προώθηση της τέχνης της γουνοποιίας μέσα από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της και η ανάδειξη νέων σχεδιαστών με το πρόγραμμα «Imagine Talents».

Δεκαπέντε φοιτητές του τμήματος ΣΤΕ παρακολουθούν ένα τετραήμερο σεμινάριο στο Κιλκίς πάνω στις δυνατότητες και τεχνικές της γούνας από εξειδικευμένους επαγγελματίες της «Kopenhagen Fur». Στην συνέχεια σχεδιάζουν, επιλέγονται πέντε, και τέλος οι δύο-τρεις καλύτεροι, που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην εβδομάδα μόδας της Κοπεγχάγης.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του τμήματος ΣΤΕ στο Κιλκίς, από τις 11 έως τις 14.5.15, σε ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο, που στήθηκε για τον λόγο αυτό και εξοπλίστηκε κατάλληλα με χορηγία της «Kopenhagen Fur».

Η συνεργασία αυτή κρίνεται πολύ σημαντική για το τμήμα ΣΤΕ καθώς:
•Ανοίγει νέες επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους του τμήματος.
•Ενισχύει μια παραδοσιακή τεχνογνωσία της Μακεδονίας (περιοχή Καστοριάς & Σιάτιστας), η οποία χρονολογείται από το 15ο αιώνα και αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό προϊόν διεθνώς.

Εξ άλλου, στενή παραμένει η συνεργασία του Τμήματος ΣΤΕ με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας από το 2005, όταν η τότε φοιτήτρια του Τμήματος Ελιάνα Δημητρακοπούλου κέρδισε το δεύτερο διεθνές βραβείο στο Μιλάνο εκπροσωπώντας τη χώρα μας.

Από τότε, και μετά από πολλές συμμετοχές του τμήματος στον παραπάνω διαγωνισμό, τη βράβευση φοιτητών του τμήματος στην «Fur Fair Excellence», που διοργανώνει ο ΣΕΓ κάθε χρόνο στην Αθήνα, την απορρόφησή τους από επιχειρήσεις γουνοποιίας για πρακτική άσκηση και στη συνέχεια για εργασία, το ενδιαφέρον των φοιτητών του τμήματος είναι έντονο για τον κλάδο αυτό.

H πιο πρόσφατη συνεργασία πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Μαϊου 2015 με το «workshop» «Γούνα & Ύφασμα, Συνδυάζω-Σχεδιάζω», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Καστοριά από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας (IFF) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γούνας (FUR EUROPE) στο πλαίσιο της 40ης διεθνούς έκθεσης γούνας Καστοριάς.

Περίπου σαράντα φοιτητές-σχεδιαστές του ΤΕΙ, και άλλοι τόσοι σπουδαστές – τεχνολόγοι γούνας της σχολής του ΟΑΕΔ, συμμετείχαν σε ένα σεμινάριο για τις τάσεις της μόδας Χειμώνα 2016-17 και για νέες τεχνικές της γούνας. Το σεμινάριο δίδαξαν η καθηγήτρια εφαρμογών του τμήματος ΣΤΕ Βενετία Κουτσού και η εργαστηριακή συνεργάτης Ελιάνα Δημητρακοπούλου.

Στην ανάδειξη νέων ταλέντων, που θα στελεχώσουν τη βιομηχανία της μόδας σε έναν παραδοσιακό για τη χώρα μας κλάδο, αυτόν της γουνοποιίας, αποσκοπεί η συνεργασία του τμήματος σχεδιασμού & τεχνολογίας ένδυσης με την «Kopenhagen Fur» και τους φορείς της γούνας στην Καστοριά.

Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από το τηλέφωνο 6938 01 40 70 ενώ η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι [email protected].

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]