Πολιτική

Ο υπουργός Δικαιοσύνης «τρόμαξε» στην θέα των χώρων απονομής δικαιοσύνης

«Δεν μπορούσα να το φαντασθώ».

Δεν το είπε ακριβώς έτσι ο ίδιος, αλλά αυτό ακριβώς έδειχναν οι εκφράσεις του προσώπου του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, που επισκέφθηκε το Κιλκίς την Πέμπτη 16.3.17 στην θέα των χώρων, που χρησιμοποιούνται γιά την απονομή Δικαιοσύνης!
ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ειδικότερα, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του ειρηνοδικείου ο κ. Κοντονής πρέπει να ξαφνιάσθηκε ακόμη και σε βαθμό …«σοκ» από την όλη «εικόνα» την οποία παρουσιάζουν, ωθώντας τον στο να διαβεβαιώσει, ότι η Πολιτεία θα επιδιώξει το ταχύτερο δυνατόν γιά το καλύτερο δυνατόν, όσον φορά στην στέγαση των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης αλλά και των νομικών υπηρεσιών του Κιλκίς γενικότερα.

Ο κ. Κοντονής επισκέφθηκε διαδοχικώς το ειρηνοδικείο, τον χώρο της πρώην ΝΕΛΕ και κατόπιν ΟΕΚ, το πρωτοδικείο, τα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου και το κτίριο του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου.

Ως γνωστόν ο χώρος του πρώην ΝΕΛΕ και κατοπιν ΟΕΚ προτάθηκε ως εναλλακτική λύση γιά την μετεγκατάσταση του ειρηνοδικείου, μία πρόταση που τεθηκε και επί τόπου στον κ. Κοντονή.

Ωστόσο, στην συνέχεια, κατά την συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με την προεδρο Ευρώπη Αρτόγλου και τα στελέχη της διοίκησης του δικηγορικού συλλόγου, διατυπώθηκε σ’ αυτόν η τεκμηριωμένη και πλήρης πρόταση γιά μετεγκατάσταση όλων των δικαστικών και νομικών υπηρεσιών στο κτίριο του εκκλησιαστικού λυκείου, ως του μόνου που πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να στεγασθούν εκεί οι εν λόγω υπηρεσίες έως ότου ανεγερθεί δικαστικό μέγαρο στο απώτερο μέλλον.

Αναφορικά με την …εξ αποστάσεως «γνωμάτευση» και συγκεκριμένα …εξ Αθηνών, ότι το κτίριο χρήζει δαπανηρής μελέτης στατικότητας, ώστε να χρησιμοποιηθεί γιά τον αναφερόμενο σκοπό, από την συζήτηση μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου και του Κοντονή, διαφάνηκε ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται καθώς έχει εκδοθεί προ πολλού οικοδομική άδεια που περιλαμβάνει και τα στατικά του κτιρίου.

Δημοσιογραφικές εκτιμήσεις θεωρούν την παρέμβαση αυτή αυθαίρετη και υπερβολική, που δημιουργεί τεχνιτό κώλυμα γιά το οποίο εικάζουν ότι εξυπηρετεί ιδιωτικούς ιδιοτελείς σκοπούς, παρατείτοντας το οξύτατο πρόβλημα δικαστικής στέγης στο Κιλκίς.
ΚΟΝΤΟΝΗΣ
Στον υπουργό Δικαιοσυνης παρατέθηκαν τα στοιχεία σε πλήρη φάκελλο, τα οποία του «λύνουν τα χέρια», ώστε να προχωρήσει σε πολιτική λύση του ζητήματος με μιάν απλή υπουργική απόφαση.

Μάλιστα, μετά την αυτοψία του στους χώρους του εκκλησιαστικού λυκείου και αφού προηγήθηκε στο ίδιο «μήκος κύματος» η συνάντησή του με τους εκπροσώπους του δικαστικού κλάδου, ο κ. Κοντονής παρέσχε την διαβεβαίωση ότι θα προβεί συντόμως στις ενέργειες, που απαιτούνται γιά να δρομολογηθεί η έγκριση της λειτουργίας του κτιρίου του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου ως χώρου απονομής Δικαιοσύνης και ακολούθως η εκεί μετεγκατάσταση όλων των δικαστικών και νομικών υπηρεσιών.
ΚΟΝΤΟΝΗΣ
Νωρίτερα εξέφρασε γιά άλλη μία φορά την αρνητική κατάπληξή του με αφορμή την «εικόνα» των χώρων του σημερινού κτιρίου του πρωτοδικείου.

Κατα τις επισκέψεις του ο κ. Κοντονής συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργο Σάρλη, του βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρο Παραστατίδη, τον προέδρο της HELEXPO-ΔΕΘ Λάζαρο Λαζαρίδη, τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Βιδιαδάκη και τα τοπικά στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος Αριστείδη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Αγαθόπουλο.

Σημειώνεται, οτι όλοι τους υπήρξαν ένθερμοι συνήγοροι της παρατεθείσας συνολικής λύσης του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]