Οικονομία

Κοντά στις ίδιες με πέρυσι οι τιμές παραγωγού γιά τα αμνοερίφια

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Στα περυσινά επίπεδα, δηλαδή στα επτάμισυ ευρώ το κιλό για το αρνί και στα οκτώ ευρώ το κιλό για το κατσικάκι, διαμορφώνονται οι τιμές παραγωγού για το εφετινό Πάσχα των Ελλήνων, διαψεύδοντας το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και μέχρις ενός σημαντικού βαθμού συντηρείται έως και την αρχή της και Μεγάλης Εβδομάδας (σ.σ.: το παρόν συντάχθηκε την Μ.Δευτέρα 18.4.22), ότι, γιά μία σειρά από λόγους και αιτίες, εφέτος θα ξεπερνούσαν κατά πολύ τις αντίστοιχες περυσινές, που, ως γνωστόν, είχαν κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα.

Ένα επίπεδο τιμών που εισήχθη από το ξεκίνημα των σχετικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων και είχε καταγραφεί στις αντίστοιχες παραδοσιακές συναντήσεις τους στις λαϊκές αγορές της Αξιούπολης και του Κιλκίς την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εν λόγω τιμές αφορούν στην μεγάλη πλειοψηφία των εγχώριων σφάγιων, είτε αυτά έχουν σφαγεί είτε έχουν προγραμματισθεί να σφαγούν πρίν τον εορτασμό του Πάσχα, όπως δήλωσαν στον “Μαχητή” αιγοπροβατοτρόφοι του νομού μας, όπως οι Θωμάς Καρυπίδης και Λάμπρος Σκαντζούρης, επισημαίνοντας ότι τυχόν υψηλότερες τιμές αφορούν ελάχιστα σφάγια.

Κάτι που σημαίνει, όπως μας δήλωσε ο πρώτος εξ αυτών, που ως γνωστόν, είναι και πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας, ότι “οι αντίστοιχες τιμές πώλησης από τα κατά τόπους κρεοπωλεία και καταστήματα υπεραγορών (σούπερ μάρκετ) δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 12 ευρώ το κιλό”.

«Το κλίμα, που συντηρείται και διακινείται από διαφόρους για υψηλότερες τιμές», όπως επισήμαναν αμφότεροι, «εξυπηρετεί μόνον όσους έχουν στο μυαλό τους, εκμεταλλευόμενοι το γενικότερο κλίμα ανατιμήσεων στα περισσότερα προϊόντα, απλώς να κερδοσκοπήσουν”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]