Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Ο κατάλληλος άνθρωπος

Τεράστιο βάθος και εύρος επιστημονικής και εγκυκλοπαιδικής γνώσης συν αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία συν ευφράδεια λόγου και γλαφυρότητα ύφους, συν ετοιμότητα σε κάθε δημοσιογραφική πρόκληση συν εξαιρετική επικοινωνιακή μεταδοτικότητα.

Στοιχεία, που καθιστούν εκ των προτέρων εξόχως ενδιαφέρουσα μία τηλεοπτική εκπομπή και δη μία δημοσιογραφική εκπομπή υπό τύπου συνεντεύξεως γιά οποιοδήποτε θέμα.

Εξ ου και το αμείωτο ενδιαφέρον το οποίο παρουσίασε η εκπομπή «Προσωπογραφίες» του τηλεοπτικού σταθμού «Πόντος», με τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη, η οποία μεταδόθηκε την Παρασκευή 29.1.16 με θέμα την ποντιακή διάλεκτο.

Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, από την στιγμή που φιλοξενούμενο πρόσωπο, στο οποίο συμπυκνώνονται όλα τα μνημονευθέντα γνωρίσματα και χαρίσματα δεν είναι άλλο από την Κιλκισιώτισσα φιλόλογο Αρχόντισσα, πιό γνωστή ως Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, μία από τις κορυφαίες τουλάχιστον της γενιάς της ερευνήτριες, μελετήτριες και διδασκάλισσες της ποντιακής διαλέκτου.

Που με την εμφάνισή της σ’ αυτήν την εκπομπή απέδειξε το πόσο αναγκαία και επωφελής γιά κάθε θέμα είναι η σφαιρική ανάδειξή του από τον κατάλληλο άνθρωπο.

Κατά μείζονα λόγο από την στιγμή που ο συγκεκριμένος τρόπος ανάδειξης και προβολής του θέματος της ποντιακής διαλέκτου και φιλολογικές βάσεις, στις οποίες πατεί η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, αφ΄ενός μεν το καθιστά πανελληνίως κοινό αφ’ ετέρου δε το αφαιρεί ως «εργαλείο» εξυπηρέτησης «άλλων» σκοπιμοτήτων από διαφόρους εκ συστήματος ή κατ’ επάγγελμα «θεματοφύλακες» των παραδόσεων του ποντιακού Ελληνισμού.

Θα ήταν, λοιπόν, ευχής έργον, τέτοιες παρουσίες να είναι πιό συχνές στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Περισσότερα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]

Ο… «γάμος» δεν θα γίνει!

Επειδή πολλά έχουν ακουσθεί γιά το ενδεχόμενο εμπλοκής της κατασκευαστικής εταιρίας «IΝΤΡΑΚΑΤ», λόγω του ότι η εν λόγω εταιρία ήταν […]

Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]