Αθλητισμός

«Κοίταξε στα μάτια» τον επίδοξο πρωταθλητή ΑΣ Καρδίτσας με 50-57 ο Εύαθλος

Ηττήθηκε εντός έδρας από τον πανίσχυρο διεκδικητή του τίτλου και ανόδου στην β’ εθνική κατηγορία ΑΣ Καρδίτσας με 57-50.
Ομως, ο «νεοφώτιστος» στον α’ όμιλο γ’ εθνικής Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, με παίκτες να ξεχειλίζουν από πάθος και πείσμα, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσαν κατεύθυνσιν, ότι «ήλθε …γιά να μείνει».

Μάλιστα, η ομάδα του Πολυκάστρου «έβαλε σε μπελάδες» την καρδιτσιώτικη στο πρώτο ημιχρόνιο, οπότε και κατάφερε να προηγηθεί, προκαλώντας της προς στιγμήν εκνευρισμό και αποσυντονισμό.
Στην επανάληψη «μέτρησε» η πείρα των φιλοξενουμένων σε συνδυασμό με το ότι, παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό και την πρόσκαιρη αγωνιστική σύγχυση, κατάφεραν να ανασυγκροτήσουν και να παρουσιασθούν πολύ καλύτεροι στην επανάληψη.

Επί πλέον όχι μόνο δεν υποτίμησαν τους Πολυκαστρινούς, αλλά αντιθέτως έκαναν το πάν γιά να εξουδετερώσουν τα «καλά χαρτιά τους».
Ετσι μετέφεραν το παιχνίδι κάτω από το καλάθι του Ευάθλου/Μακεδόνες όπου υπερτερούσαν καταφανέστατα, ενώ φρόντισαν να προσαρμόσουν την άμυνά τους πάνω στον Μπάμπη Ημερίδη, στερώντας από τους Πολυκάστρινους κρίσιμους πόντους, που πιθανόν να τους βοηθήσουν ακόμη και να κερδίσουν τον αγώνα.
Χάρη στην εξ ίσου «σκληρή» άμυνά του ο Εύαθλος/Μακεδόνες κατάφερε να «παρακολουθήσει» τον ΑΣ Καρδίτσας όσες φορές αυτός «πήγαινε να ξεφύγει» και να διεκδικήσει από αυτόν την νίκη μέχρι τέλους πριν εν τέλει υποκύψει στην πείρα του φιλοξενούμενου.

Τα δεκάλεπτα:
9-13, 15-7 (ημιχρόνιο 24-20)
7-14, 19-23 (τελικό 50-57)

Η σύνθεση:

Παπαδόπουλος 3 (1τρ.), Γκαντίδης 6 (2τρ.), Ημερίδης 11, Πούλος 2, Σιώπκας 2, Κούτουλας 5, Ζεμπεκίδης 9 (3τρ.), Κηρύκος, Πολυχρονίδης 12 (4τρ.), Φελέκης, Σιδηρόπουλος, Παπαρίδης.
-Στην κατάταξη ο Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου κατέχει την όγδοη θέση με πέντε βαθμούς.

-Η επομένη αγωνιστική ημέρα:

Κυριακή 8.11.15, 17.00, Πρωτέας Γρεβενών-Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα