Γενικά

Κοινότητα Αξιούπολης: «Πρώτα από όλα η τουριστική ανάπτυξη»

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινότητα της Αξιούπολης έθεσαν τα μέλη του οικείου τοπικού συμβουλίου μαζί με τον πρόεδρό της Κύρο Καλαβάζση στους δύο από τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κιλκίς τους Γιώργο Γεωργαντά και Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου σε δύο διαδοχικές συναντήσεις, που είχαν μαζί τους στις 5 και 11.1.20 αντιστοίχως, στο δημοτικό κατάστημα της Αξιούπολης, παρουσία του αντιδημάρχου της δημοτικής ενότητας Αξιούπολης Γεωργίου Γεωργιτσάρου.

Μία ακόμη ορθολογική πολιτική πρωτοβουλία από πλευράς της τοπικής κοινότητας Αξιούπολης, η οποία επιδιώκει από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της να θέτει τα ζητήματα που την απασχολούν μέσα από θεσμικές διαδικασίες, με συγκεκριμένη στόχευση, προσδοκώντας συνεργασίες ώστε να προωθήσει λύσεις επ’ αυτών.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο κ. Καλαβάζης είναι προγραμματισμένη και Τρίτη συνάντηση, αυτήν την φορά με τον τρίτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κιλκίς τον Γιώργο Φραγγίδη το αμέσως προσεχές διάστημα, πάντοτε στο ίδιο πλαίσιο και πνεύμα.

Κατά την διάρκεια των δύο διαδοχικών συναντήσεων συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής, με έμφαση σε αυτά του τομέα του τουρισμού για την περιοχή της τεχνητής λίμνης Μεταλλείου, της αναβάθμισης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της κατασκευής νέας γέφυρας στον Αξιό και συντήρηση της υπάρχουσας, των αθλητικών υποδομών, κυρίως για την έκδοση άδειας λειτουργίας σε όσες δεν διαθέτουν και την προώθηση εκτέλεσης του έργου κατασκευής γηπέδου αντισφαίρισης το οποίο είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και πως αυτά θα βελτιωθούν μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» την μετεγκατάσταση των Ρομά της περιοχής από τις εκτάσεις του βιοτεχνικού πάρκου Αξιούπολης, ώστε να αξιοποιηθεί για τους λόγους ίδρυσή του, αλλά και επί των θεμάτων τα οποία αφορούν την εθελοντική δράση και την ανακύκλωση.

Από την πλευρά τους τόσο ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκαν να παρέμβουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους για τα ζητήματα τα οποία τους ετέθησαν μέσα σε συγκεκριμένο και άμεσο χρονικό ορίζοντα εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία των συναντήσεων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]