Πολιτική

Κοινή δήλωση για την καταβολή αντιμισθίας δημάρχων και αντιδημάρχων Κιλκίς-Παιονίας

Σαν έτοιμοι από καιρό, οι δύο δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας, μαζί με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, έσπευσαν να ακολουθήσουν το κάλεσμα του Πρωθυπουργού και το «παράδειγμα» βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, καταβάλλοντας το μισό της αποζημίωσής τους «στη μάχη κατά του κορωνοϊού».

Τι πραγματικά θέλουν να πετύχουν, μ’ αυτή τους την κίνηση;

Γιατί ανταποκρίνονται σε ένα κάλεσμα που εστιάζει στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών, ενώ όλοι μαζί αποποιούνται την ευθύνη τους απέναντι στους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και στους εργαζομένους που σηκώνουν το βάρος της κοινωνικής παραγωγής, μέσα σε επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες;

Τελικά ενδιαφέρονται πραγματικά για την προστασία του λαού;

Αν ενδιαφέρονται πραγματικά για τους δημότες, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, ΓΙΑΤΙ δεν παίρνουν δραστικά μέτρα στήριξής τους, όπως, για παράδειγμα, την αναστολή και την απαλλαγή τους από δημοτικά τέλη και φόρους, την άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς τους δήμους για όλη αυτή την περίοδο, τη διενέργεια απολυμάνσεων σε χώρους όπου απαιτείται, τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας του εισοδήματός τους από την κυβέρνηση;

Αν ενδιαφέρονται πραγματικά για τους εργαζόμενους, ΓΙΑΤΙ δεν παίρνουν μέτρα προστασίας – πρώτα απ’ όλα – για τους ίδιους τους εργαζόμενους στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας, ειδικά στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στις κοινωνικές δομές αλλά και στην καθαριότητα; ΓΙΑΤΙ διαχρονικά δεν διεκδικούν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς;

Αν ενδιαφέρονται πραγματικά για το λαό του τόπου μας, ας στηρίξουν τα αιτήματα και ας πιέσουν την κυβέρνηση για:

• Να προχωρήσει στην προμήθεια σε όλα τα αναγκαία μέσα στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας και στα κέντρα υγείας Πολυκάστρου και Δροσάτου.

• Να ανοίξει όλες τις αναγκαίες ΜΕΘ στο νομό.

• Να προσλάβει όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό.

• Να προχωρήσει άμεσα την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και γιατρών και την ένταξή τους στον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό.

• Να μην σκεφτεί να απομακρύνει από τις θέσεις τους τους αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι δίνουν μία ανάσα στους κατοίκους των χωριών, ειδικά στους ηλικιωμένους.

Σε διαφορετική περίπτωση, όλες αυτές οι κινήσεις εντυπωσιασμού αποτελούν απλώς δημαγωγία, αν όχι και υποκρισία.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για «μικρότερο δημόσιο», για «προσωπικό που δεν χρειάζεται στην υγεία», για μεταφορά των αρμοδιοτήτων της υγείας στην τοπική διοίκηση.

Είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται την ιδιωτικοποίηση της υγείας και των άλλων κρατικών δομών, που υπερασπίζονται τους «νόμους της αγοράς», που επέτρεψαν την εκτόξευση των τιμών εξετάσεων και λοιπών μέσων προστασίας της υγείας του λαού μας μέσα σε μια νύχτα, που δεν έβγαλαν άχνα για την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων στο Κιλκίς και τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Για να προστατευτεί ο λαός και οι εργαζόμενοι, δεν χρειάζονται την ελεημοσύνη αυτών που τον οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση.

Όσους μισθούς και να διαθέσουν είναι σταγόνα στον ωκεανό των απωλειών σε μισθούς και κοινωνικά δικαιώματα που έχουν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες, όλα τα χρόνια της κρίσης μέχρι και σήμερα.

Και γι’ αυτές τις απώλειες έχουν ευθύνη όλοι αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Σήμερα, την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζει να έχει την κρατική στήριξη για να μη βγει χαμένο, καλούν το λαό μας να βάλει σε καραντίνα τα δικαιώματά του και τις ανάγκες του, να ρίξει κι άλλο τον πήχη των απαιτήσεών του.

Εμείς, τον καλούμε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε όσους από τη μία «του κουνούν το δάχτυλο» και από την άλλη «του χαϊδεύουν την πλάτη».

Να παλέψει οργανωμένα για τις σύγχρονες ανάγκες του! Να δυναμώσει τη φωνή του για μέτρα προστασίας όλου του λαού! Να μείνει Δυνατός!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]