Γενικά

Kοιλάδα Κοτζά-Ντερέ ένας ιδανικός τόπος για παραποτάμιο κάμπινγκ

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Είχα ακούσει ότι και εφέτος μια ομάδα τριάντα περίπου νέων ανθρώπων από την Αξιούπολη λογάριαζε να κατασκηνώσει για ένα τριήμερο διαβίωσης σε σκηνές στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Ένα μέρος μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον οικισμό της Πηγής στην κοιλάδα του μεγαλύτερου επί ελληνικού εδάφους παραποτάμου του Αξιού του Κοτζά – Ντερέ (μεγάλο ρέμα, όπου είναι χτισμένο το ομώνυμο εξωκλήσι τριγυρισμένο από πράσινο, δένδρα και γάργαρα νερά τοπίο μαγευτικής ομορφιάς.

Αλλωστε όλη η κοιλάδα του Κοτζά- Ντερέ, όπως εκ παραφθοράς έχουν συνηθίσει να τον αποκαλούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, από την περιοχή του Προφήτη Ηλία μέχρι τις εκβολές του στον Αξιό, στην περιοχή της Βαρβάρας είναι ένας τόπος αξεπέραστου φυσικού κάλλους, γεμάτος ομορφιά σε κάθε στροφή του παραποτάμου.

Ενας τόπος πραγματικά ευλογημένος τόπος ,που παραδοσιακά κάθε πρωτομαγιά φιλοξενούσε στα εδάφη του χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Κεντρική Μακεδονία, αλλά που σταδιακά έχασε την αίγλη την περίοδο των ισχνών αγελάδων στα νερά του παραποτάμου, αλλά και διότι στο διάβα του χρόνου δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν κι άλλοι προορισμοί αναψυχής.

Όχι όμως για ένα κομμάτι της νεολαίας της Αξιούπολης που επιμένει να τηρεί την παράδοση, όπως συνέβη και εφέτος κατασκηνώνοντας στην εν λόγω περιοχή για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά, αυτή την φορά λόγω κορωνοϊού λίγο αργότερα της 1ης του Μάη, δείχνοντας τον δρόμο ότι αυτή η περιοχή είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι στον χώρο του κατασκηνωτικού κάμπινγκ.

Είναι μία περιοχή η οποία λόγω πλέον της μόνιμης ροής υδάτων στις κοίτες του Κοτζά-Ντερέ της εύκολης δυνατότητας οδικής πρόσβασης και της απαράμιλλης ομορφιάς, μπορεί εάν υποστηριχθεί από τον δήμο Παιονίας και το δασαρχείο της Γουμένισσας να εξελιχθεί σε πόλο έλξης και ανάπτυξης.

Είναι μία ευκαιρία που ο ακριτικός τόπος μας δεν έχει την πολυτέλεια να την αφήσει να χαθεί, καθώς το θέμα της τουριστικής του αναβάθμισης όχι για μια μέρα, όπως στο παρελθόν, αλλά για όλη την θερινή περίοδο είναι ένα διαχρονικό ζητούμενο και η κοιλάδα του Κοτζά –Ντερέ είναι ένα από τα πιο ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]