Πολιτική

ΚΝΕ Κιλκίς: “Ο αγώνας των μαθητών πρέπει να έχει συνέχεια και διάρκεια”

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μαθητών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται καταλήψεις σχολείων, από την ΚΝΕ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Τα εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, αποτελούν “ανάσα” αισιοδοξίας και ελπίδας.

Οι μαθητές και εδώ στο Κιλκίς, κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης και συκοφάντησης του αγώνα τους από την κυβέρνηση, τους εκπροσώπους τους στην τοπική διοίκηση και μερίδα των ΜΜΕ, που τους παρουσιάζουν ως “αρνητές της μάσκας”, διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την υγεία. Δεν δέχονται την υποκρισία της κυβέρνησης που με μία μάσκα – “αλεξίπτωτο” γιά έξι ώρες, χωρίς διάλειμμα, σε σχολεία-”κλουβιά”, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της!

Απαιτούν 15 μαθητές ανά τάξη, με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση αιθουσών, να βελτιωθεί η καθαριότητα των σχολείων, που αυτή την στιγμή γίνεται από ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, να αποσυρθεί η τράπεζα θεμάτων που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους να μορφωθούν ολοκληρωμένα, ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

Οι αγώνες των μαθητών δεν είναι ένα ακόμα “πυροτέχνημα”, ένα περιοδικό φαινόμενο χωρίς αιτία. Το σημερινό σχολείο φρόντισαν από κοινού όλες οι κυβερνήσεις να το κάνουν ακόμη πιο ασφυκτικό και χωρίς μάσκα. Και σήμερα εδώ βρίσκονται οι ευθύνες όλων. Μπορεί η όλη αντιπαράθεση για τις μάσκες να βρίσκει εύφορο έδαφος και εδώ στην περιοχή μας, γεγονός που αθωώνει τις κυβερνητικές πολιτικές διαχρονικά, ωστόσο δεν μπορεί να κρύψει την “γύμνια” των σχολείων απέναντι στο δεύτερο “κύμα” της πανδημίας, τα εκπαιδευτικά κενα που άφησε το πρώτο κύμα αντίστοιχα.

Η κατάσταση αυτή στα σχολεία αφορά όλη την πόλη του Κιλκίς, όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και παράλληλα της προστασίας της υγείας του λαού της περιοχής, παρά τα προβλήματα που του έχουν επιβάλλει διαχρονικά οι κυβερνητικές πολιτικές. Αφορά όποιον και όποια προβληματίζεται και ανησυχεί για την κατάσταση. Γιά αυτόν τον λόγο μπορούν και πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους.

Αυτή η ιδιαίτερη σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε, και ο αγώνας των μαθητών μπορεί και πρέπει να έχει διάρκεια, να δυναμώσει, να “αγκαλιάσει” ακόμη περισσότερα σχολεία και πόλεις, να συναντηθεί με τον αγώνα των γονιών και εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!
Η ΚΝΕ θα είναι, όπως πάντα, δίπλα τους”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]