Γενικά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε επιχειρήσεις

Εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα οργάνων του τμήματος ασφαλείας Κιλκίς, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών εις βάρος επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην διάθεση μέρους των αφαιρεθέντων έναντι χρηματικού ποσού.
Εξιχνιάστηκαν συνολικώς οκτώ περιπτώσεις κλοπών μηχανημάτων έργων, διαφόρων μεταλλικών αντικειμένων, καθώς και ποσοτήτων πετρελαίου.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, γιά την εν λόγω δραστηριότητα συνελήφθησαν από όργανα του τμήματος ασφαλείας Κιλκίς με την συνδρομή συναδέλφων τους του αστυνομικού τμήματος περιφέρειας Σερρών, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 33, 42, 43 και 46 ετών, μέλη της οργάνωσης, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το κατά περίπτωση, αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και της «αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», ενώ αναζητείται ένας ακόμη υπήκοος Αλβανίας 43 ετών.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας έτερος ημεδαπός 43 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων μαζί με τον 43χρονο υπήκοο Αλβανίας, τουλάχιστον από τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2013, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, η οποία διέπραττε κλοπές μηχανημάτων έργου, καθώς και μεταλλικών κάδων ανακύκλησης και διαφόρων μεταλλικών αντικειμένων από επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Επίσης, από την εξέλιξη της διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, οι ανωτέρω μετέφεραν τα αφαιρεθέντα με Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα εταιρείας πώλησης παλαιών σιδήρων και μετάλλων ιδιοκτησίας του 42χρονου και του ενός 43χρονου και στη συνέχεια τα διέθεταν έναντι χρηματικής αμοιβής στον 33χρονο, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν οι εξής περιπτώσεις:

Την 20/21.12.13, κλοπή μηχανήματος έργου ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού από την επιχείρηση του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Σε μη προσδιορισμένο ακριβώς χρόνο, κλοπή 500 περίπου λίτρων από φορτηγό εντός της επιχείρησης του προαναφερόμενου 29χρονου.
Την 25.02.14, κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού επίσης από την ίδια επιχείρηση.
Την 03.01.14 έως την 07.01.14, κλοπή μηχανήματος έργου ιδιοκτησίας έτερου 29χρονου ημεδαπού από την επιχείρηση του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Σε μη προσδιορισμένο ακριβώς χρόνο, κλοπή εξαρτημάτων σκαλωσιών από την επιχείρηση του προαναφερόμενου 29χρονου.
Εντός του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2013, κλοπή δέκα μεταλλικών κάδων ανακύκλωσης ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού, που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο της ίδιας ανωτέρω επιχείρησης.
Την 28/29.01.14, κλοπή μηχανήματος έργου ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Σε μη προσδιορισμένο ακριβώς χρόνο, κλοπή ενός μηχανήματος έργου από επιχείρηση στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης.
Γίνεται μνεία ότι ο 33χρονος, καθώς και ένας 54χρονος συνελήφθησαν την 25.02.14 για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνταν να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο πρώτος 43χρονος και ένας 46χρονος.
Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, δύο κάδοι ανακύκλησης και δύο μηχανήματα έργου, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ενα μηχάνημα έργου, του οποίου ο ιδιοκτήτης αναζητείται.
Δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης κλοπών.
Προανάκριση διενεργείται από το τμήμα ασφαλείας Κιλκίς, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και τον εντοπισμό και την σύλληψη του 43χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]