Γενικά

Οι αρμόδιοι του δήμου «κατάφεραν»… να κλείσουν το μουσείο παλαιοντολογίας !

Πληθαίνουν οι αρνητικές γιά τους τομείς της αναψυχής και της περιηγήσης στο Κιλκίς συνέπειες της διαμάχης μεταξύ του δήμου και του μισθωτή του δημοτικού αναψυκτηρίου λόφου Αγίου Γεωργίου, στον όροφο του οποίου στεγάζεται το μουσείο παλαιοντολογίας-σπηλαίου Κιλκίς με την επωνυμία κέντρο προβολής λόφου Αγίου Γεωργίου.

Μετά από ενάμιση χρόνο οι αρμόδιοι του δήμου Κιλκίς που εγκαινίαζαν το μουσείο κατάφεραν... να το κλείσουν

Μετά από ενάμιση χρόνο οι αρμόδιοι του δήμου Κιλκίς που εγκαινίαζαν το μουσείο (7.9.2012) κατάφεραν… να το κλείσουν

Σημειώνεται, ότι η διαμάχη του δήμου με αυτόν έχει να κάνει και με υπέρογκες οφειλές του και προς τον δήμο, με την μη καταβολή συμπεφωνημένων ενοικίων.
Εξ αιτίας αυτών των οφειλών το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, ενέκρινε ομοφώνως την λύση της σύμβασης γιά το δημοτικό αναψυκτήριο, ενώ το θέμα της ρύθμισης των οφειλών του μισθωτή στο σύνολό τους θα συζητηθεί κατά την συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης 25.6.14.
Το κακό, όσον αφορά στο μουσείο παλαιοντολογίας-σπηλαίου, είναι ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ήταν στο όνομα του μισθωτή, και όχι του δήμου, με επακόλουθο κάποια στιγμή λόγω των συσσωρευμένων οφειλών του πρώτου να …«επέλθει το μοιραίον».
Τούτο σημαίνει, ότι το δημοτικό συμβούλιο μετά την λύση της συνεργασίας με τον μισθωτή πρέπει να εξεύρει λύση στο θέμα του ρεύματος, είτε υποχρεώνοντας αυτόν να προβεί στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο εξόφληση είτε αποφασίζοντας εκ μέρους του δήμου ανάληψη της υποχρέωσης να εξοφλήσει το ρεύμα, ώστε τουλάχιστον να ηλεκτροδοτηθεί εκ νέου ο χώρος του κέντρου προβολής λόφου Αγίου Γεωργίου στο δημοτικό αναψυκτήριο, ώστε κατόπιν να ληφθεί μέριμνα γιά μελλοντική πλήρη λειτουργία του.
Εκείνο, που προκαλεί απορίες, είναι γιατί η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, ενώ ήταν γνωστό το μέγεθος του προβλήματος των οφειλών, δεν παρενέβη εγκαίρως προς πάσαν κατεύθυνσιν, ώστε να υπάρξουν συντονισμένες αντιδράσεις, ενέργειες και μέριμνα γιά την αποτροπή μιάς δυσάρεστης εξέλιξης σαν την σημειωθείσα της αναστολής της λειτουργίας του μνημονευθέντος χώρου.
Οσον αφορά, σε φήμες περί ανακύψεως του προβλήματος εξ αιτίας μη εκδόσεως αδείας λειτουργίας του κτιρίου του αναψυκτηρίου, έγκυρες δημοσιογραφικές «πηγές» ανέφεραν, ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται καθώς το κτίριο πληροί απολύτως τα οριζόμενα από τον νόμο 4178/13, που είχε αντικαταστήσει τον 4014/11, σχετικώς με την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Περισσότερα

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Α.Βεργίδη

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ([email protected]), είχε ως αποτέλεσμα emails με φερόμενο ως αποστολέα τον […]

Δείτε ακόμα