Γενικά

Η …γραφειοκρατία κρατά κλειστές τις εργατικές κατοικίες Αξιούπολης

Στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας έχει «μπλοκάρει» ένα από τα πλέον «πολύπαθα» αλλά και συγχρόνως από τα πιό αξιόλογα έργα στην Αξιούπολης αυτό των εργατικών κατοικιών της.

Μία μικρή «πολιτεία», που αποτελείται ουσιαστικώς από δύο επί μέρους οικισμούς των 13 και 12 διαμερισμάτων (25 συνολικώς) που έχουν κατασκευασθεί στην νοτιοανατολική περιοχή της Αξιούπολης και που θεωρητικώς έχουν δοθεί και στους αντίστοιχους δικαιούχους εδώ και δυόμισυ χρόνια με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του πάλαι ποτέ οργανισμού εργατικής κατοικίας (ΟΕΚ).

Δυστυχώς, όπως συχνά συμβαίνει με την λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου, το έργο αυτό, παρ’ ότι έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικώς πριν περίπου δύο-τρεις μήνες ύστερα από αλλεπάληλες καθυστερήσεις, καθώς είχε ξεκινήσει επί θητείας της Σόνιας Συμεωνίδου στον «καποδιστριακό» δήμο της Αξιούπολης το Καλοκαίρι του 2009, δεν προβλέπεται να αποδοθεί γρήγορα γιά χρήση στους δικαιούχους.

Και τούτο διότι μετά την προ τετραετίας περίπου κατάργηση του οργανισμού εργατικής κατοικίας (ΟΕΚ) και την μεταφορά των εκρεμμών υποθέσεών του σε τμήμα του ΟΑΕΔ, υπήρξε ένα μεγάλο κενό σε σχέση με τις απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου των φακέλλων των δικαιούχων, καθώς εκτός των άλλων έχουν κατατεθεί και ενστάσεις επ’ αυτών.

Ενας έλεγχος, που ουσιαστικώς έως σήμερα δεν έχει προχωρήσει ούτε στα κατ’ ελάχιστον, σε αντίθεση με την κατασκευή των κατοικιών που σύντομα αναμένεται να παραληφθούν και επισήμως, διότι υπήρξε αδράνεια από μέρους των τοπικών και κυρίως περιφερειακών γραφείων, που δημιουργήθηκαν μετά την κατάργηση του ΟΕΚ κυρίως «λόγω ελλείψεως προσωπικού και δυνατοτήτων να ανταποκριθούν στο επίμαχο έργο», όπως εκτιμούν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες σε κεντρικό επίπεδο.

Γιά τον λόγο αυτό, και μετά από σχετικές παρεμβάσεις και του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς οι απαραίτητες διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό επίπεδο στον ΟΑΕΔ και στο ειδικό τμήμα που έχει συσταθεί γιά τον σκοπό αυτό.

Οπως δήλωσε στον «Μαχητή» η αρμόδια υπηρεσιακή υπάλληλος, έχει ήδη δοθεί η σχετική εντολή προκειμένου να εκτελεσθούν οι απαραίτητες αυτοψίες σε περιουσιακά στοιχεία δικαιούχων, με σκοπό να ξεκινήσει αμέσως μετά ο έλεγχος του φακέλλου τους.

Δυστυχώς είναι, όπως τονίσθηκε αρμοδίως, πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση να προσδιορισθεί ο χρόνος που χρειάζεται γι’ αυτήν την ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστος ο χρόνος χρήσης των σύγχρονων και χρηστικών από κάθε πλευρά εργατικών διαμερισμάτων.

Και μάλιστα σε μία περίοδο, όπου, λόγω και της οικονομικής κρίσεως, μία τέτοια προοπτική θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην ανακούφιση μελών της πλέον δοκιμαζόμενης κοινωνικής ομάδας στην Πατρίδα μας, αυτής των χαμηλόμισθων εργατών, ενώ παράλληλα δεν θα κινδυνεύσει να τεθεί στην φθορά του χρόνου ένα έργο που κόστισε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα

«Πρωτιά» υψηλών θερμοκρασιών – Κοντά στους τους 42 °C η θερμοκρασία σε Ηλιόλουστο και Γυναικόκαστρο

Συνεχίζονται οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η μέγιστη θερμοκρασία […]

Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]