Γενικά

Κλείνουν τα καταστήματα εστίασης την Τρίτη 16/11 και συγκεντρώνονται στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου Κιλκίς μετά την συνεδρίαση της 11.11.21 κατέληξε ομόφωνα στα εξής:

Σχεδόν δύο χρόνια τώρα, δίνουμε μάχη επιβίωσης μέσα στην ανασφάλεια και τις δυσκολίες που έχουν διαμορφωθεί από τις εξελίξεις και την πανδημία. Τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων μας, επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση αυτή.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, μας ζητάει υποκριτικά να συμβάλουμε στη μη διάδοση του κορωνοϊού.

Ρίχνει την ευθύνη στους επαγγελματίες στη λογική της “ατομικής ευθύνης” τη στιγμή που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση να έχει διαμορφωθεί. Δεν θα γίνουμε χωροφύλακες της!

Ως διοικητικό συμβούλιο στεκόμαστε υπέυθυνα απέναντι σε μια κατάκτηση της επιστήμης όπως ο μαζικός εμβολιασμός και καλούμε την πολιτεία να πάρει όλα τα μέτρα για την υπεύθυνη και σε βάθος ενημέρωση των συναδέλφων μας και όλου του λαού για την ανάγκη εμβολιασμού.

Το δημόσιο σύστημα υγείας να επιμεληθεί με ευθύνη της κυβέρνησης, χωρίς χρονοτριβές, με παρακολούθηση ευπαθών και μη ομάδων, πριν κατά τη διάρκεια και μετά τον εμβολιασμό, για να εκμηδενιστεί οποια πιθανότητα παρενεργειών.

Για αυτό και καλούμε την Τρίτη 16.11.21 σε συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς στις 12 το μεσημέρι. Καλούμε σε κλείσιμο όλα τα μαγαζιά της εστίασης την συγκεκριμένη ημέρα.

Διεκδικούμε για την εστίαση και το εμπόριο:

• Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

• Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.

• Να σταματήσουν τώρα τα εξοντωτικά πρόστιμα. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

• Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

• Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

• Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα.

• Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος – Καμία διακοπή ρεύματος.

 

 

Περισσότερα

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/, η οποία […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]