Πολιτική

KKE: “Τραγική κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας της Π.Ε. και ιδιαίτερα στο νοσοκομείο Κιλκίς”

Η τραγική κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας της Π.Ε. και ιδιαίτερα στο νοσοκομείο Κιλκίς, αποδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ στη διαχείριση της πανδημίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων, το αποδεκατισμένο προσωπικό, οι δεκάδες υγειονομικοί σε καραντίνα, οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες ιατρών και νοσηλευτών, οι ελλείψεις ακόμη και σε μέσα ατομικής προστασίας, η απουσία κλίνης ΜΕΘ, τα προβλήματα στην παροχή οξυγόνου, η συστέγαση αρνητικών και θετικών στον κορωνοιό νοσηλευομένων διαμορφώνουν ένα περιβάλλον όπου κανείς εργαζόμενος ή ασθενής του νοσοκομείου δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια.

Για αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, υπόλογη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που εννέα μήνες τώρα δεν προετοίμασε ούτε με τα στοιχειώδη μέσα την λειτουργία συνολικά του νοσοκομείου,σε ότι αφορά την νοσηλεία ασθενών με κορονοιό και όχι μόνο. Το συμπέρασμα είναι ότι η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΚΙΝΆΛ – ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, άφησαν αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας για να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων.

Ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας, συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης στο λαό και με προκλητικό τρόπο μειώνει τις δαπάνες για την υγεία, από τον προϋπολογισμό, κατά 600 εκατομμύρια ευρώ.

Εδώ και τώρα και πριν να είναι αργά απαιτούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα όπως:

– Να επιταχθούν άμεσα τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα του Κιλκίς, για να εξασφαλίζονται τα απαραίτητα τεστ στους εργαζόμενους. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς.

– Μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών όλων των ειδικοτήτων. Προσλήψεις σε βοηθητικό προσωπικό, τεχνικούς, προσωπικό καθαριότητας με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

– Να χορηγηθούν άμεσα και σε επάρκεια όλα τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας στους εργαζόμενους, υγειονομικούς, νοσηλευτές σε όλο το προσωπικό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]