Πολιτική

Το ΚΚΕ καταγράφει μια ακόμα σημαντική άνοδο – Θα καταθέσει τη δύναμή του για να οργανωθεί η εργατική – λαϊκή πάλη

Η Τομεακή Επιτροπή, συνολικά η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ ευχαριστεί το λαό του Κιλκίς όσους και όσες, νέους ανθρώπους, εργαζόμενους του δημοσίου και ιδωτικού τομέα, βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, γυναίκες στήριξαν το Κόκκινο ψηφοδέλτιο των 42 αγωνιστών και αγωνιστριών της αληθινής ζωής.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους και όσες το στήριξαν για πρώτη φορά. Χαιρετίζουμε το λαό και τη νεολαία της πόλης του Κιλκίς καθώς και των χωριών που το ΚΚΕ ήρθε πρώτο και δεύτερο στις κάλπες με μεγάλα ποσοστά, όπως και συνολικά των περιοχών και δημοτικών ενοτήτων που κατέγραψε σημαντικά ποσοστά και άνοδο.

Ευχαριστούμε τους συναγωνιστές, τους φίλους και φίλες, τους συμπορευόμενους με το κόμμα μας, που έδωσαν στο πλευρό μας τη μάχη για να ανέβει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ. Όσους και όσες συνέβαλλαν συνολικά στην προεκλογική πολιτική δραστηριότητα με κάθε μορφή και τρόπο, όσους και όσες αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο, ήταν εκλογικοί του αντιπρόσωποι στις κάλπες.

Το ΚΚΕ στην Π.Ε. Κιλκίς καταγράφει 2.952 ψήφους και ποσοστό 8,03%. από 5,05% στις βουλευτικές του 2019 / 5,04% στις ευρωεκλογές του 2019 / 6,69% στις βουλευτικές του 2023.

Κατέγραψε το 2ο μεγαλύτερο ποσοστό του στην Κεν. Μακεδονία μετά την Α΄ Θεσσαλονίκης, σε επίπεδο εκλογικών περιφερειών.

Στο Δήμο Κιλκίς εδώ που συγκεντρώνεται ο περισσότερος πληθυσμός της ΠΕ, έλαβε 9,47%, το 5ο μεγαλύτερο ποσοστό του στους Δήμους της Κεν, Μακεδονίας.

Κατέγραψε σημαντικές πρωτιές σε χωριά του Δήμου Κιλκίς όπως στην “γούρικη” Κορομηλιά που ήταν το πρώτο αποτέλεσμα που στάλθηκε στην Κομματική Οργάνωση με ποσοστό 47,40%, στην Γάβρα με πσοσοστό 40,02%, Αντιγόνεια 29,19%, Ξηρόβρυση 26,36%, Μεταλλικό 26,27%, Παλιό Αγιονέρι 26,26%, Παλιό Γυναικόκαστρο 23,32%, Γερακαριό 20,66%.

Με δεύτερες θέσεις σε Ποντοκερασιά 17,09%, Φύσκα 20,13%, Μαυρονέρι 18,38%, Μ. Στέρνα 21,38%,Λεβεντοχώρι 18,02%, Χωρύγι 24,42%.

Κατέγραψε ποσοστό άνω του 15% σε Ακρίτα, Κεντρικό, Δροσάτο και Μεγάλη Βρύση. Άνω του 14% σε Ηλιόλουστο, Σταυροχώρι. Άνω του 13% σε Άσπρο στον Δήμο Πιαονίας και στο Σεβαστό. Επίσης άνω του 12% σε Κοκκινιά και Πευκόδασος στον Δήμο Παιονίας. Σε Ακροποταμιά, Νέα Σάντα, Παντελεήμωνα, Αμάραντα, Άνω Κάτω Ποταμιά, Κάτω Θεοδωράκια και στην Ειδομένη στον Δήμο Παιονίας άνω του 10%. Σε Καμπάνη, Γρίβα, Μεταμόρφωση και Μικρόδασος Παιονίας, με ποσοστό άνω του 9% και τέλος ποσοστό άνω του 8% καταγράφει σε Χρυσόπετρα, Μεσιανό, Χέρσο, Άνω Απόστολοι, Χειμαδιό, Παλατιανό, καθώς σε Κάρπη και Ευρωπό Παιονίας.

Στις δημοτικές ενότητητες του Κιλκίς το υψηλότερο ποσοστό του είναι στην δημοτική ενότητα Δοιράνης, τρίτο κόμμα με 14,49% και στη δημοτική ενότητα Χέρσου δεύτερο κόμμα με 14,05%.

Συνολικά, σε πανελλαδικό επίπεδο, το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 9,25% εκλέγοντας 2 ευρωβουλευτές τους Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο. Καταγράφει μια ακόμα σημαντική άνοδο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023, όπου είχε επίσης ανεβάσει τα ποσοστά του.

Αυτό επιβεβαιώνει τους δεσμούς του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και αποδεικνύει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς, που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες που έχουν προηγηθεί, στη συνεχή, ασταμάτητη προσπάθειά μας για άμεση επικοινωνία, διάλογο και συζήτηση με τον λαό, με διάφορες μορφές, όλες τις μέρες του χρόνου, κι όχι μόνο προεκλογικά, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.

Επιβεβαιώνονται κάποιες θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές και στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά ο απεγκλωβισμός εργατικών – λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ.

Φυσικά, ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός για τον λαό, όμως υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη ημέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης, της πορείας αντεπίθεσης, ανατροπής.

Ο ρόλος του ΚΚΕ πάντα είναι πολύ μεγαλύτερος από τα εκάστοτε ποσοστά του, συνεπώς η ισχυροποίησή του οδηγεί σε πολλαπλάσια ισχυρούς αγώνες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Πιστεύουμε ότι η μεγάλη αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της, όπως το Ευρωκοινοβούλιο.

Η προεκλογική αντιπαράθεση με όρους εκφυλισμού και μακριά από τα κρίσιμα προβλήματα και κυρίως τις αιτίες τους ενίσχυσε την αποστροφή του λαού.

Από αυτή την άποψη η στάση αυτή, την οποία εμείς προφανώς δεν επικροτούμε, έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν εκφράζεται με έναν τρόπο που μπορεί να παρερμηνευτεί, να εγκλωβιστεί ή και τελικά να αφομοιωθεί.

Ζητούμενο, συνεπώς, από δω και πέρα, είναι αυτή η διαμαρτυρία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή τους μέσα στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να συναντηθεί συνολικά με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

Το κρίσιμο πλέον είναι η επόμενη ημέρα.

Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική – λαϊκή πάλη στη χώρα μας.

Από αύριο θα είναι εδώ οι δεσμεύσεις της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, στους οποίους η χώρα μας βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη.

Θα έρθουν να προστεθούν επίσης νέα βάρη από την αύξηση των πολεμικών δαπανών, που θα φορτωθούν στους λαούς της Ευρώπης, γιατί ο σχεδιασμός τους είναι, λόγω της διαφαινόμενης ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, να μετατραπεί αυτή σε “πολεμική οικονομία”.

Το ΚΚΕ θα είναι εδώ:

– Για τη συνέχιση της ανασύνταξης του εργατικού – λαϊκού κινήματος που έχει ξεκινήσει, για την αλλαγή συνολικά των συσχετισμών και την ισχυροποίηση των υπαρχόντων για τη συγκρότηση νέων σωματείων σε χώρους δουλειάς συνολικά στο Κιλκίς.

– Για να δίνει μάχες αποκάλυψης και παρεμπόδισης αντιλαϊκών Κατευθύνσεων και Οδηγιών και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ελληνική Βουλή.

  • Για να δυναμώσει κυρίως ο συντονισμός των αγώνων με την εργατική τάξη, τους αγρότες, τη διανόηση, τη νεολαία, τις γυναίκες σε όλες τις χώρες της ΕΕ, που οι λαοί συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην ΕΕ των πολέμων, των μονοπωλίων, των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης.

Η ΕΕ δεν είναι τόσο παντοδύναμη όσο φαίνεται. Οι λαοί οφείλουν και πρέπει να επαγρυπνούν, να πιστέψουν οι ίδιοι στη δύναμή τους.

Γιατί πάντα ρεαλιστικό είναι αυτό που συμφέρει τον λαό. Ο ελληνικός λαός, οι λαοί όλης της Ευρώπης, δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη ακόμα.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]