Πολιτική

ΚΚΕ: Για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά

Εξόρμηση στην πόλη του Κιλκίς πραγματοποίησε το ΚΚΕ μαζί με την ΚΝΕ, το απόγευμα της Παρασκευής 26.6.20, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, μοιράζοντας τη σχετική ανακοίνωση του Κόμματος και συζητώντας με νεολαίους, νέα ζευγάρια, εργαζόμενους του Κιλκίς.

Στις συζητήσεις που έκαναν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τόνισαν ότι «το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα αγωνίζεται για μια κοινωνία που ο άνθρωπος θα είναι πρωταγωνιστής της κοινωνικής ζωής, γι’ αυτό δεν μπορεί να αποδεχτεί την τοξικομανία, την κουλτούρα που τη συνοδεύει και τα ναρκωτικά ως τρόπο ζωής, γι’ αυτό αντιπαλεύει τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό τους σε “σκληρά και μαλακά”, την κυρίαρχη αστική πολιτική της “μείωσης της βλάβης” που συντηρεί και θεριεύει το φαινόμενο της τοξικομανίας».

Σημείωσαν, ακόμα, ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στέκονται αλληλέγγυοι και με τους αγώνες στηρίζουν κάθε άνθρωπο που δίνει τη μάχη να απαλλαγεί από τα ναρκωτικά, στηρίζουν την οικογένειά του, τους εργαζόμενους στην πρόληψη και τη θεραπεία και τους καλούν σε ένα κοινό μέτωπο πάλης για μια αντιναρκωτική πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Εξήγησαν, επίσης, ότι η στάση όλων των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων είναι άκρως υποκριτική, μιας και με τις θέσεις τους και με τους νόμους τους, έχουν συμβάλει όλα αυτά τα χρόνια ώστε να γιγαντωθεί η τοξικομανία και να αθωωθούν τα ναρκωτικά στις νεανικές συνειδήσεις.

Ενώ επισήμαναν πως – όσο και αν αθωώνεται η χρήση των ναρκωτικών – στην πραγματικότητα η χρήση ουσιών καλύπτει την ανάγκη για τάση φυγής από τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο άνθρωπος ο οποίος βλέπει τη ζωή και τα όνειρά του να συνθλίβονται κάτω από τις ίδιες τις αντιθέσεις του καπιταλιστικού συστήματος.

Στην ανακοίνωση που διακίνησαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφέρονταν και οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ, όπως ότι:

• Το ΚΚΕ διεκδικεί ενιαία στρατηγική πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης και επιστημονικής έρευνας, που θα έχει ως βάση τα αίτια του φαινομένου και τον τρόπο που αυτά επιδρούν στην ψυχοσύνθεση του ατόμου και τη σχέση του με την κοινωνία.

• Το ΚΚΕ διεκδικεί ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης και των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό. Διεκδικεί «θεραπεία υποκατάστασης» υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες εξαρτημένων. Διεκδικεί να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από το κράτος, για να αυξηθεί το κίνητρο για θεραπεία και να αποτραπεί η αύξηση των υποτροπών λόγω της πανδημίας.

Η ουσιαστική αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών μπορεί να επιτευχθεί μόνο όσο η οργανωμένη λαϊκή πάλη θα αντιπαλεύει τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το πρόβλημα, δηλαδή τον ίδιο τον καπιταλισμό.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα