Πολιτική

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες εκφράζει η Τ.O.Κιλκίς του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3.3.16 επίσκεψη στο κέντρο προσωρινής διαμονής προσφύγων στο Χέρσο, από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον γραμματέα της ΤΕ Κιλκίς, Κώστα Σιδηρόπουλο και τον επικεφαλής και δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κιλκίς Γιάννη Φαχουρίδη.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

«….Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χέρσου Φίλιππο Κοτανίδη και τον υπεύθυνο του κέντρου, από τους οποίους και ενημερώθηκε για την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή ενώ έχουν λυθεί ορισμένα άμεσα ζητήματα όπως η σίτιση, η υδροδότηση και η τοποθέτηση χημικών αφοδευτηριών, υπάρχουν αρκετά άλυτα θέματα όπως η μη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, οι δυσκολίες στη θέρμανση κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες της μέρας, η έλλειψη χώρων για μπάνιο και πλύσιμο, ενώ ένα βασικό ζήτημα είναι η έλλειψη διερμηνέα, κάτι το οποίο δυσχεραίνει την κατάσταση.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τη σοβαρή ανησυχία για το ενδεχόμενο εγκλωβισμού των μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα εξ αιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής της ΕΕ την οποία υπηρετούν η κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Επισήμαναν ακόμα τις επί πλέον ευθύνες των τελευταίων όχι μόνο για την προώθηση του σχεδίου συνδιαχείρισης του Αιγαίου υπό την ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, αλλά και τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, προάγγελο ακόμα πιο επικίνδυνων εξελίξεων, για το λαό και τους πρόσφυγες.

Τέλος, περιδιάβηκαν τον χώρο του κέντρου όπου συνομίλησαν με τους πρόσφυγες και τους εξέφρασαν την ταξική αλληλεγγύη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και της εργατικής τάξης της χώρας.

Το προσεχές διάστημα η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς που δραστηριοποιούνται τα μέλη του, θα εκφράσει και με άλλους τρόπους την αλληλεγγύη του, η οποία πρέπει να αποκτήσει πιο μαζικά και πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά. Να αποκτήσει χαρακτηριστικά απέναντι στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η μεγαλύτερη προσφορά στους ξεριζωμένους είναι να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, στα συμφέροντα και την εξουσία του, που ευθύνονται για την φτώχεια και την εκμετάλλευση, είτε με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, είτε με την ιμπεριαλιστική ειρήνη τους».

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Με τους πολίτες και όχι με τους πολιτικούς στην πορεία διαμαρτυρίας για τον δρόμο καρμανιόλα του Κιλκίς»

Στην πορεία διαμαρτυρίας πολιτών για τον φονικό οδικό άξονα στο Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1.10.23, συμμετείχε ο ανεξάρτητος […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Παναγιώτη Γουδαμάνη στην λαϊκή αγορά του Κιλκίς