Πολιτική

ΚΚΕ Κιλκίς: ««Μονόδρομος» η απόρριψη των «μνημονιακών» …«μονοδρόμων»»

Περιοδείες σε Αργυρούπολη, Σεβαστό, Επτάλοφο, Θεοδόσια, Ελληνικό και Ίσωμα πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 9.9.15 ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Τσαουσίδης, ενώ η Σταυρούλα Νικολαϊδου, επίσης υποψήφια, το απόγευμα της Πέμπτης 10.9.15 περιόδευσε σε Μαυρονέρι, Άνω, Κάτω και Μέσους Απόστολους και στο Νέο Γυναικόκαστρο.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«….Οι υποψήφιοι στις ομιλίες τους ανέδειξαν κυρίως το γεγονός ότι όποιο κόμμα από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και αν σχηματίσει κυβέρνηση, και με όποιους και αν συνεργαστούν από τους πρόθυμους ΠΑΣΟΚ, «Ποτάμι», ΑΝΕΛ και πιθανούς άλλους, ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων, δηλαδή η βασική κατεύθυνση των όσων θα πράξουν την επομένη των εκλογών, θα είναι ίδιος. Και θα είναι ίδιος, ακριβώς γιατί όλα αυτά τα κόμματα έχουν στηρίξει το τρίτο «μνημόνιο», αλλά και την ισχύ των δύο προηγούμενων.

Όλοι τους ενδιαφέρονται για τις επενδύσεις και τα «πακέτα», που θα τις στηρίζουν, όλοι τους κόπτονται για τον τρόπο που θα έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη. Όμως τα αντιλαϊκά μέτρα που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, η αύξηση της φορολογίας στην λαϊκή οικογένεια, οι καταργήσεις κατακτήσεων και δικαιωμάτων που δεν τόλμησαν να καταργήσουν ακόμα και προηγούμενες κυβερνήσεις, αποτελούν τα συντρίμμια πάνω στα οποία θα χτιστούν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Και οι πρώτοι που θα γευτούν με αρνητικό τρόπο αυτή την ανάπτυξη θα είναι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μεσαίοι επαγγελματίες και οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία, την ώρα που οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα αυξάνουν τον πλούτο τους.

Γι’ αυτό ο λαός θα πρέπει να πάει στην κάλπη με τα δικά του κριτήρια, να δυναμώσει το ΚΚΕ, να απορρίψει τους «μονοδρόμους» της καπιταλιστικής ανάκαμψης και της ΕΕ, να δυναμώσει την μόνη δύναμη που μπορεί να εκφράσει την πραγματική αντιπολίτευση για τον λαό. Να συμβάλει στο άνοιγμα του δρόμου για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και να ζήσει, απολαμβάνοντας τον πλούτο που παράγει.

Τέλος, και οι δύο υποψήφιοι ενημέρωναν τους κατοίκους των χωριών για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο νομό Κιλκίς ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την Κυριακή 13 του Σεπτέμβρη, και ότι μετά την περιοδεία στα χωριά Ξηρόβρυση (9.30 π.μ.), Κορομηλιά (10.00 π.μ.), Μεταλλικό (10.40 π.μ.), Χωρύγι (11.20 π.μ.) και Π.Γυναικόκαστρο (11.50 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στο Π.Αγιονέρι στις 12.30 μετά το μεσημέρι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]