Πολιτική

ΚΚΕ: Για το νέο εργατικό δυστύχημα στο Πεδινό

Ένας ακόμα άνθρωπος έφυγε σήμερα το πρωί από το σπίτι του για το μεροκάματο και δε θα ξαναγυρίσει στους δικούς του ανθρώπους ΠΟΤΕ!

Ο νεκρός 49 χρονος βρήκε το θάνατο από πτώση από σκεπή την οποία τοποθετούσε, στο εργοτάξιο γνωστής βιομηχανίας στο Πεδικό Κιλκίς.

Μόλις δύο μήνες πέρασαν, είναι νωπές οι μνήμες και ακόμα δεν έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα που έθεσε από την πρώτη ώρα το ΚΚΕ για αντίστοιχο εργατικό δυστύχημα στο Παλατιανό με θύμα τον Βασίλη Αιβαζίδη οικοδόμο επίσης από πτώση.

Τα ερωτήματα είναι ίδια και αφορούν τα μέσα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και εργοτάξια, που παραμένουν από ελλειπή έως ανύπαρκτα,  όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά “εργατικά ατυχήματα” που οδηγούν σε έναν νεκρό κάθε 3 μέρες και εκατοντάδες ακόμη σακατεμένους εργάτες και εργάτριες στα σύγχρονα εργοδοτικά κάτεργα.

Δυστυχώς το νέο θύμα, μαζί με τον 28 χρονο χειριστή  γερανοφόρου οχήματος στη Βούλα και τον 57χρονο δασεργάτη στη Μακρακώμη Φθιώτιδας που έχασαν τη ζωή τους πριν λίγες μόλις μέρες,  προστίθενται στη ατελείωτη “μαύρη λίστα” των εργοδοτικών εγκλημάτων. Επιβεβαιώνουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο αυτό που καταγγέλλει καθημερινά το ΚΚΕ: ότι οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε απέραντες “κοιλάδες των Τεμπών”, γιατί το κέρδος που καθορίζει παντού τα πάντα, μπαίνει πάνω από την ανθρώπινη ασφάλεια και ζωή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επετειακή εκδήλωση της free press Karfitsa περασμένης Δευτέρας 10.3.25