Πολιτική

ΚΚΕ: «Δώστε λύση στο πρόβλημα του κτιρίου του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς»

Ερώτηση προς τους αρμοδίους υπουργούς παιδείας και εσωτερικών, με την οποία το κόμμα ζητεί να δοθεί αμέσως λύση στο πρόβλημα στατικής επαρκείας, που αντιμετωπίζει το κτίριο του 2ου επαγγελματικού λυκειου (ΕΠΑΛ Κιλκίς) κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Το 2ο ΕΠΑΛ του Κιλκίς, με εκατοντάδες μαθητές, λειτουργούσε επί δέκα τουλάχιστον χρόνια χωρίς εγγύηση στατικής επάρκειας. Αυτό σε μια περιοχή που δοκιμάζεται συχνά από τον Εγκέλαδο και παρότι, ήδη από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας, υπήρξε μελέτη και πρόταση για έργα στατικής ενίσχυσης του κτιρίου προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται στο φως ύστερα από τους τελευταίους ελέγχους που διενήργησαν κλιμάκια της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Κιλκίς, με αφορμή την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην ΠΕ Κιλκίς.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς και στο τμήμα του διώροφου κτιρίου, ο έλεγχος αποκάλυψε πρόβλημα στατικής επάρκειας. Το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο και ξεκίνησε η εκκένωση του προβληματικού κτιρίου με τους 270 μαθητές του να μετακομίζουν σε αίθουσες του διπλανού κτιριακού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ.

Όπως είναι προφανές, με την ολοκλήρωση της εκκένωσης στο 2ο ΕΠΑΛ επικρατεί συμφόρηση, καθώς αναζητήθηκαν αίθουσες που είτε χρησιμοποιούνται για άλλους εκπαιδευτικούς σκοπούς, είτε δεν προσφέρονται καθότι ακατάλληλοι. Είναι ενδεικτικό της στενότητας χώρου ότι η αίθουσα καθηγητών “μετακόμισε” στο κλειστό γυμναστήριο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το 2006 υπήρξε έγγραφο της τότε νομαρχίας Κιλκίς όπου καταγραφόταν το πρόβλημα στατικής επάρκειας του εν λόγω κτιρίου και μάλιστα υποβλήθηκε μελέτη στον τότε Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για έργα ενίσχυσης του κτιρίου ύψους 1.200.000 ευρώ.

Ωστόσο το θέμα λησμονήθηκε, το έργο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και υπήρξε η συνέχιση κανονικά των μαθημάτων σε ένα κτίριο με προβλήματα στατικής επάρκειας, παρ’ ότι και λόγω της σεισμικής προϊστορίας του νομού ενείχε κινδύνους για μαθητές και καθηγητές.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

-Να βρεθεί άμεσα κατάλληλος χώρος ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια η εκπαιδευτική διαδικασία για τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.

-Να αντιμετωπιστεί επί τέλους το πρόβλημα στατικής επάρκειας στο κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς».

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα