Πολιτική

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Την Κυριακή 2 Δεκέμβρη η κεντρική εκδήλωση στο Κιλκίς

Ξεκίνησε, το απόγευμα της Παρασκευής 30.11.18, η λειτουργία της έκθεσης ντοκουμέντων που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί και αύριο Σάββατο (9:30 π.μ. – 12:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ.) στην καπναποθήκη της Αυστροελληνικής στο Κιλκίς.

Η έκθεση περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από τη δράση του Κόμματος στο Κιλκίς, όπως ανακοινώσεις, φωτογραφίες και διάφορα αντικείμενα από την περίοδο πριν τον ιταλο-ελληνικό πόλεμο, από την κατοχή, από τη δράση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, από τον ΔΣΕ, την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974, καθώς και από την περίοδο από τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ μέχρι σήμερα.

Ξεχωριστή θέση έχει η ζωή στην πολιτική προσφυγιά και στα σοσιαλιστικά κράτη.

Στην Έκθεση υπάρχουν ακόμα ταμπλό από τη δράση του ΚΚΕ στην παρανομία, εξώφυλλα του «Ριζοσπάστη» από σημαντικές στιγμές της δράσης στο Κιλκίς, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ θα κορυφωθούν την Κυριακή 2 Δεκέμβρη, στις 6:30 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς, με την παρουσίαση μουσικο-θεατρικής παράστασης και ομιλία από το Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]