Πολιτική

ΚΚΕ: “Απροστάτευτος ο λαός του Κιλκίς από τα καιρικά φαινόμενα” (Φωτογραφίες)

Εξαιτίας της πολιτικής που μετράει τη ζωή του με τη λογική «κόστους – οφέλους»

Οι νέες πρόσφατες πλημμύρες στο Κιλκίς, επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά τις σοβαρές ευθύνες του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής διοίκησης που αφορούν την προστασία του λαού από τα καιρικά φαινόμενα.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός του Κιλκίς έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις. Οι περσινές χιονοπτώσεις που απέκλεισαν για μέρες την πόλη του Κιλκίς και αρκετά χωριά, οι βροχοπτώσεις του περασμένου Νοέμβρη που μετέτρεψαν σε «λίμνες» και «ποτάμια» ακόμα και πρόσφατα επισκευασμένους δρόμους στο επαρχιακό δίκτυο του νομού και που διέκοψαν την κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυκάστρου, άλλα πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στην πόλη του Κιλκίς, τα προβλήματα που προκαλούνται από τα σημεία που περνάει ο Γαλλικός ποταμός κ.ά., ένα πράγμα επιβεβαιώνουν:

Ότι η λογική του «κόστους – οφέλους» με την οποία αντιμετωπίζει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις την προστασία του λαού, τον οδηγεί να βρίσκεται απροστάτευτος από τα καιρικά φαινόμενα.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Υπάρχει το κατάλληλο επιστημονικό και τεχνικό εργατικό δυναμικό, υπάρχουν τα μέσα, υπάρχουν οι μελέτες.
Το παράδειγμα της γέφυρας στην Τέρπυλλο, αποδεικνύει το πώς μπορούν να υλοποιηθούν ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, αξιοποιώντας την επιστημονική και τεχνολογική γνώση. Όμως, τέτοια έργα προκρίνονται σπάνια, γιατί «κοστίζουν».

Όλα τα υπόλοιπα μένουν στα χαρτιά, γιατί κυβέρνηση και τοπική διοίκηση δεν θέλουν να ξοδέψουν ευρώ παραπάνω για ουσιαστικά μέτρα πολιτικής προστασίας και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, επειδή επιδιώκουν να «περισσεύει» χρήμα στα κρατικά ταμεία για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα όποια έργα έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια αποτελούν «μπαλώματα». Και αυτό ο λαός του Κιλκίς, όπως και σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, το γνωρίζει καλά, γιατί το βιώνει με κάθε βροχή, κάθε χιονόπτωση.

Σήμερα, οι αρμόδιοι φορείς, χρειάζεται να σταματήσουν να μεταθέτουν την ευθύνη στους ίδιους τους πολίτες και στα ίδια τα καιρικά φαινόμενα ή να προχωράνε μόνο σε έργα «μπαλώματα» και να προβούν άμεσα, όπως έχουμε ξαναπροτείνει ως ΚΚΕ:

Στον έλεγχο όλων των υποδομών και τεχνικών έργων αρμοδιότητάς τους (οδικό δίκτυο, γέφυρες, φρεάτια υδροσυλλογής, ρέματα, φράγματα) για τη διαπίστωση ζημιών που προκλήθηκαν και να προβούν στην άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας τους.

Στην καταγραφή όλων των απαραίτητων έργων και υποδομών στο νομό για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας και στο σχεδιασμό της υλοποίησής τους.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]