Πολιτική

Τ.Ο. Κιλκίς ΚΚΕ: «Στο Προσφυγικό o ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το μαύρο γιά άσπρο»

Σφοδρή επίθεση κατά της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωσή της γιά το Προσφυγικό, εξαπέλυσε η τομεακή οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ.

Στην δική της απαντητική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς τοποθετείται για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα, με σκοπό από τη μία να παρουσιάσει το μαύρο για άσπρο, και από την άλλη να περιορίσει τη συζήτηση σε επίπεδο σκανδαλολογίας, φημών και διαρροών, ώστε να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού συστήματος συνολικά.

Έτσι, από τις πρώτες κιόλας γραμμές της ανακοίνωσης αρχίζει η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με την αναφορά ότι το Προσφυγικό είναι γενικά «αποτέλεσμα του πολέμου και της φτώχειας». Το Προσφυγικό είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που διεξάγουν χρόνια τώρα η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί τους, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, διαδρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Πολέμων και επεμβάσεων που γίνονται με την ανοχή, τη στήριξη και τη συμμετοχή τόσο της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η «σταθερή στάση» τους έχει εκφραστεί και στο ζήτημα του Προσφυγικού όπου όλοι μαζί συμφώνησαν στην κοινή στρατηγική απέναντι στο Προσφυγικό τον περασμένο Μάρτη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ.

Γι’ αυτό ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα υπόλοιπα κόμματα λένε κουβέντα για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων, για τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας και τον διπλό εγκλωβισμό τους στα νησιά του Αιγαίου, για τις συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία, για το ρόλο του ΝΑΤΟ όχι μόνο στους πολέμους και τις επεμβάσεις αλλά και στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας κ.ά.

Ακριβώς για τα παραπάνω δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ταυτίζουν την έκφραση γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης που έδειξε και δείχνει ο ελληνικός λαός πολύμορφα από το υστέρημά του, με τις επιλογές της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν οδηγήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες, με μια σειρά προβλήματα σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας, εκπαίδευσης, ασύλου κτλ., έρμαια των ΜΚΟ, των διάφορων «αλληλέγγυων» κ.ά., τους οποίους απ’ ότι καταλαβαίνουμε αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ενώ η ΝΕ Κιλκίς προσπαθεί να υπερασπιστεί την κυβέρνηση, στο ζήτημα της δημιουργίας νέου κέντρου στο Χορήγι κρατά αποστάσεις από αυτήν (κατά το γνωστό «άλλο η κυβέρνηση άλλο το κόμμα που κυβερνά») και δεν μπορεί να κρίνει αν ένας χώρος είναι «ανθρώπινος και αξιοπρεπής».

Αυτή η στάση και αυτές οι πολιτικές επιλογές δημιούργησαν αντικειμενικά το έδαφος για προβλήματα στη ζωή των προσφύγων, αλλά και των ντόπιων πληθυσμών, δημιούργησαν το έδαφος για να πατήσουν πάνω ρατσιστικές, ξενοφοβικές και φασιστικές φωνές. Όμως και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η στάση του ελληνικού λαού κατάφερε να απομονώσει αυτές τις φωνές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αναφερόμενοι στους πρόσφυγες προσπαθούν να στείλουν μήνυμα και στον ελληνικό λαό όταν λένε «θα είμαστε πάντα δίπλα τους… στο μέτρο των δυνατοτήτων μας». Τι λένε, δηλαδή; Ότι η κυβέρνηση θα δίνει στο λαό και στους πρόσφυγες στο μέτρο των δυνατοτήτων της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή στο μέτρο που δεν θίγονται τα κέρδη των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Για ακόμα μία φορά αναδεικνύεται πόσο αναγκαία είναι η πρόταση του ΚΚΕ για την ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους, καθώς και για τη δημιουργία ανθρώπινων και αξιοπρεπών ανοιχτών και δημόσιων προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους, χωρίς ιδιώτες και ΜΚΟ, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν, επαρκής και ποιοτική σίτιση και αξιοπρεπής στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή, με ειδική πρόνοια για «ευάλωτες» ομάδες και ασυνόδευτους ανηλίκους, όπου θα ληφθούν μέτρα για ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά, όπως και για την άμεση πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και διεθνούς προστασίας.

Λύσεις υπέρ των λαών, υπέρ των προσφύγων δεν μπορούν να υπάρχουν μέσα σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους να κάνουν κουμάντο, αλλά μόνο με την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]