Κοινωνία

Κιζδερβενιώτες επισκέφθηκαν την γη των προγόνων τους

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος από 18 έως 21.8.14 η εκδρομή-προσκύνημα του πολιτιστικού μορφωτικού «Το Κιζδερβεντ» στην αλησμόνητη πατρίδα με την συμμετοχή Κιζδερβενιωτών και φίλων από την περιοχή των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Ξάνθης και Ροδόπης, αλλά και από Αθήνα και Αυστραλία.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«…Ύστερα από στάση για φαγητό στην Καλλίπολη περάσαμε στην Μ. Ασία και μετά από μια υπέροχη διαδρομή στα παράλια της Προποντίδας φθάσαμε στην πανέμορφη Προύσα για διανυκτέρευση. Την επομένη αφού ξεναγηθήκαμε και επισκεφτήκαμε την πόλη και την αγορά της αναχωρήσαμε για το Κιζδερβέντ. Περνώντας πρώτα από την Κίο και την Νίκαια της Βιθυνίας φθάσαμε στην γενέτειρα των προγόνων μας. Μετά από την επίσημη και θερμή υποδοχή από μέρους των κατοίκων ξεναγηθήκαμε στο χωριό. Γευματίσαμε στην φιλόξενη ταβέρνα του πρώην δημάρχου και αναχωρήσαμε για την Πόλη όπου διανυκτερεύσαμε.
Η χαρά και η συγκίνηση όλων κορυφώθηκαν στην συνάντησή μας με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικ. Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο, ο οποίος μας δέχθηκε στην πρόσφατα ανακαινισμένη αίθουσα του Πατριαρχείου, όπου λάβαμε την πατερική του ευχή.
Στην συνέχεια της ημέρας ξεναγηθήκαμε στα μνημεία του βυζαντινού πολιτισμού κλείνοντας την ημέρα μας με μια κρουαζιέρα στον Βόσπορο.
Την επομένη αφού επισκεφτήκαμε την Παναγία των Βλαχερνών και την μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλή αναχωρήσαμε για την Ελλάδα.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωση της εκδρομής. «Ραντεβού» στην επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου που είναι τα 5α «Κιζδερβενιώτικα» στις 21 Σεπτεμβρίου 2014 στο χωριό Νικομηδινό Θεσσαλονίκης».

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας