Πολιτική

Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Κιλκίς: «Γιά την κυβέρνηση η Ειδομένη …δεν υπάρχει!»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης γιά τους χειρισμούς της στο προσφυγικό σε σχέση με τα τεκταινόμενα σε τοπικό επίπεδο, εξαπέλυσε η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

« Εδώ και πολλούς μήνες ο νομός μας αποτελεί σημείο αναφοράς σε πρόσφυγες και μετανάστες, για διεθνείς οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο. Οι κάτοικοι της περιοχής Ειδομένης αλλά και ολόκληρου του νομού έδειξαν και δείχνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους τόσο μεμονωμένα όσο και μέσα από την δραστηριότητα συλλόγων και Μ.Κ.Ο. Δεν ξεχνούμε τι σημαίνει προσφυγιά, τι σημαίνει να ξεριζώνεσαι από τον τόπο σου.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ειδομένη δεν υπήρχε έως το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015. Ήταν απλώς ένας βολικός τρόπος για να «εξαφανίζονται» οι πρόσφυγες από το κέντρο της Αθήνας. Μια περιοχή που δεν υπήρχε για το επίσημο κράτος και η οποία εκλέγει μόνο τρεις βουλευτές.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να πιστεύει ότι ο κ. Μουζάλας είναι ακόμη υπηρεσιακός υπουργός. Στην πράξη κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του αλλά αυτό είναι συνηθισμένο στις μέρες μας.

Η κυβέρνηση αιφνιδιάζει για ακόμη μια φορά. Δεν ενημερώνει και δείχνει ότι έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις της για τη δημιουργία μιας δομής στην περιοχή του Γαλλικού που κανείς δεν γνωρίζει σε τι θα αφορά ακριβώς. Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν υπάρχουν τοπικοί φορείς και κοινωνίες. Μόνο αδιαφανείς, πρόχειροι, σχεδιασμοί και απειλές για καταστολή και αυταρχισμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ΠΑΣΟΚ λέει ένα ξεκάθαρο «όχι». Η κυβέρνηση οφείλει να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση όχι να την κρύψει στο νομό Κιλκίς. Οφείλει να σεβαστεί και τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες.

Αναμένουμε τις πλήρεις απαντήσεις της κυβέρνησης σε όλα τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν.

Ο νομός Κιλκίς δεν θα δώσει άλλοθι στην έλλειψη συνολικού σχεδιασμού της κυβέρνησης. Εκτός από την οικονομία την οποία έχουν οδηγήσει σε οριακό σημείο, πάνε να «τινάξουν στον αέρα» και την κοινωνική συνοχή του τόπου μας με τους κουτοπόνηρους ερασιτεχνισμούς τους».

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας