Πολιτική

Δ.Κυριακίδης: «Κάποιοι μας …«σταυρώνουν» γιά έργα που δεν έγιναν επί …δεκαετίες!»

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη προκάλεσαν αιτιάσεις και επικρίσεις από πλευράς μειοψηφίας δημοτικού συμβουλίου, όσον αφορά σε θέματα όπως η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ), η διαχείριση της πανδημίας, η υποστελέχωση του δήμου, έργα υποδομής κα.
Ειδικότερα, όσον αφορά στην ΔΕΥΑΚ ο κ. Κυριακίδης, αφού υπενθύμισε το ότι σε κάθε επιχείρηση είναι η διοίκηση, που επιλέγει σκοπούς και στόχους και «χαράσσει» την πορεία υλοποίησης, διερωτήθηκε:

«Σκοπός τους η υποβάθμιση»

«…Τι «κακό» κάναμε ως διοίκηση, που εξασφαλίσαμε σχεδόν 43.000.000 ευρώ, το μεγαλύτερο κονδύλιο που έχει εισρεύσει στα ταμεία του δήμου γιά ζωτικής σημασίας έργα υποδομής από πλευράς ΔΕΥΑΚ; Κι όμως, κάποιοι είχαν από την αρχή σκοπό να υποβαθμίσουν το σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΚ. Γιά ποιό λόγο; Γιά να μην «κερδίσουν» ο πρόεδρος, οι συντελεστές των έρων, ο δήμαρχος; Όμως, από τέτοια έργα μόνον οι πολίτες βγαίνουν κερδισμένοι, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά.
Στις αιτιάσεις περί «κατασπαταλήσεως πόρων γιά αχρείαστα έργα» ή γενικώς περί «σκανδάλων», η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης σχολίασε …«ουδέν σχόλιον»! Γελουσαν με νόημα οι άνθρωποι!

Έτσι προσπαθούμε να βοηθήσουμε την πόλη, προσπαθώντας, δηλαδή, να …καταστρέψουμε ό,τι καλό γίνεται;
Εν τάξει, εσείς της μειοψηφίας δεν είσαστε υπέρ της αξιολογήσεως, όμως γιατί είσαστε υπέρμαχοι της …απαξιώσεως;
Ό,τι καταφέρνει η ΔΕΥΑΚ, το καταφέρνει χωρίς να ακολουθεί «υπόγειες διαδρομές», και όσοι επιθυμούν κάθε είδους «ανταλλάγματα» δεν έχουν θέσει σ’ αυτήν την επιχείρηση….».
«”Σταυρώνουν” εμάς γιά παραλείψεις …δεκαετιών!»

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της λειτουργίας του δήμου, με δεδομένη την υποστελέχωσή του, ο κ. Κυριακίδης καταλόγισε στην μειοψηφία πρόθεση διαστρέβλωσης της πραγματικής «εικόνας» και, κυρίως, απαξίωσης του παραγομένου από την διοίκηση του δήμου έργου:

«…Αξιοποιήσαμε την κινητικότητα με μετακίνηση δεκατεσσάρων στελεχών στον δήμο από αλλες υπηρεσίες, χάρη στην οποία υπερκαλύφθηκε το κενό των δώδεκα, που αποχώρησαν από αυτόν.
Βεβαιως, γιά τα απαιτούμενα έργα σε όλη την περιοχή ευθύνης του δήμου χρειαζόμαστε διπλάσιο προσωπικό.
Όμως, όλα τα προβλήματα στα οποία αναφέρονται οι επικεφαλής των συνδυασμών, είναι συσσωρευμένα επί δεκαετίες, και καποιοι προσπαθούν σκοπίμως να προσβάλουν την «εικόνα» της πόλης, να την υποβαθμίσουν και να υποτιμήσουν τους πολίτες, προσπαθώντας να κερδίσουν λίγους «πόντους» …γιά την χαιρεκακία τους!
Αυτοί, που κατείχαν δημόσιες θέσεις και αξιώματα, τι έκαναν γιά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα; Τίποτε! Κι όμως, ζητούν …τα πάντα από μία νέα δημοτική αρχή!
Πράγματι, ο δήμος έχει συνέχεια. Όμως, η κάθε δημοτική αρχή έχει το δικό της πρόγραμμα, σχεδιασμό και «εργαλεία» υλοποίησης. Κάποιοι κάνουν πως δεν το «βλέπουν» και προσπαθούν να μας «σταυρώσουν» γιά έργα, τα οποία δεν έγιναν …επί δεκαετίες!

Δεν γνωρίζουν ποιές οι αρμοδιότητες του δήμου και ποιές της περιφερειακής ενότητας, εξ ου και ο λαϊκισμος τους; (Μάλλον αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν!).
Εμείς δεν μιλάμε γιά «θαύματα». Όμως, δεσμευθήκαμε να δουλέψουμε, γιά να φτιάξουμε μία καλύτερη πόλη και να δώσουμε πνοή στα χωριά.
Οι άλλοι δεν μιλάνε γιά το παρελθόν, οπότε την μόνη εξήγηση γιά το μένος τους δίνει η άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου γιά τις δημοτικές εκλογές του 2023. Και ναι να αντιπολιτευθούν αλλά να το κάνουν με σοβαρότητα και βάσιμα επιχειρήματα.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία την καθημερινότητα, να βρίσκουμε χρηματοδοτικά «εργαλεία», να προγραμματίζουμε και να εκτελούμε έργα χωρίς επιβάρυνση των πολιτών».

«Πρώτα η ανθρώπινη ζωή»

Για την πανδημία ο κ. Κυριακίδης είπε, ότι περιόρισε τις δυνατότητες και επιλογές σε σχέση με άλλα θέματα του δήμου:
«…Θεωρούμε, ότι περισσότερη αξία έχει η ανθρώπινη ζωή και έπρεπε πρώτα αυτήν να προστατεύσουμε. Δεν αισθανόμαστε άσχημα, που προκρίναμε ως υπέρτατο σκοπό την προστασία του πληθυσμού από την φονική πανδημία. Και το κάναμε συλλογικά και συντονισμένα με φορείς. Δαπανήσαμε ό,τι είχαμε στην διάθεσή μας από την κεντρική διοίκηση γιά μέτρα προστασίας.
Όλο το προσωπικό, όλοι οι εργαζόμενοι στον δήμο ανάλωσαν τις δυνάμεις τους γιά την αντιμετωπίση της πανδημίας, και δεν πρέπει να υποτιμάται από κανένα η προσπάθεια…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]