Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

«Κήπος» Πάρκο

Κύριοι αρμόδιοι αιρετοί του δήμου Κιλκίς, η περιοχή δημοτικού «Κήπου»-Πάρκου έχει υποστεί αρκετές αναπλάσεις.

Οπως, όμως, συμβαίνει παντού με κάθε ιστορικό ή εμβληματικό σημείο μιάς πόλης, η μορφή και «εικόνα» του μπορεί να υποστεί μύριες όσες αλλαγές, η ιστορικη ονομασία της όμως (και όχι όνομα), δεν αλλάζει.
Γιά παράδειγμα το Κολωνάκι στην Αθήνα έχει αλλάξει πάμπολλες φορές «φυσιογνωμία», και είναι σήμερα αγνώριστο σε σχέση με το τι ήταν πριν τριάντα και πριν εξήντα και πριν …εκατόν εξήντα χρόνια, όταν και έλαβε την συγκεκριμένη ονομασία!

Αρα, και μετά την πολλοστή τα τελευταία ….εβδομήντα χρόνια ανάπλαση, η συγκεκριμένη περιοχή του Κιλκίς λέγεται «Κήπος»-Πάρκο.

Και κάτι αναφορές σε «καινούργιο πάρκο της Βενιζέλου» σε δημόσια έγγραφα του δήμου είναι απλώς ….φληναφήματα ενδεικτικά της άγνοιας και της εξ αυτής προερχόμενης αμηχανίας των εμπνευστών και συντακτών τους, (ίσως δε και της εκ μέρους κάποιων «ρηχής» προσέγγισης τέτοιων θεμάτων).

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας

Έγκριση χωρίς… αποσπάσεις

Να ενταχθεί το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων (ΤΕΔ) του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας. Βάσιμο και […]

«Οι μόνοι χωρίς κολυμβητήριο»

H ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση του κόμματός του «Νίκη» αφορούσε στα γενικά θέματα. Όμως, ο Δημήτρης Νατσιός δεν λησμονεί… […]

Δείτε ακόμα