«Κήπος» Πάρκο

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Κύριοι αρμόδιοι αιρετοί του δήμου Κιλκίς, η περιοχή δημοτικού «Κήπου»-Πάρκου έχει υποστεί αρκετές αναπλάσεις.

Οπως, όμως, συμβαίνει παντού με κάθε ιστορικό ή εμβληματικό σημείο μιάς πόλης, η μορφή και «εικόνα» του μπορεί να υποστεί μύριες όσες αλλαγές, η ιστορικη ονομασία της όμως (και όχι όνομα), δεν αλλάζει.
Γιά παράδειγμα το Κολωνάκι στην Αθήνα έχει αλλάξει πάμπολλες φορές «φυσιογνωμία», και είναι σήμερα αγνώριστο σε σχέση με το τι ήταν πριν τριάντα και πριν εξήντα και πριν …εκατόν εξήντα χρόνια, όταν και έλαβε την συγκεκριμένη ονομασία!

Αρα, και μετά την πολλοστή τα τελευταία ….εβδομήντα χρόνια ανάπλαση, η συγκεκριμένη περιοχή του Κιλκίς λέγεται «Κήπος»-Πάρκο.

Και κάτι αναφορές σε «καινούργιο πάρκο της Βενιζέλου» σε δημόσια έγγραφα του δήμου είναι απλώς ….φληναφήματα ενδεικτικά της άγνοιας και της εξ αυτής προερχόμενης αμηχανίας των εμπνευστών και συντακτών τους, (ίσως δε και της εκ μέρους κάποιων «ρηχής» προσέγγισης τέτοιων θεμάτων).

Περισσότερα

Εμμονή για… εύλογες απορίες

Σε περιοχές, όπου δεν υπάρχουν θάλασσα ή γλυκά νερά (λίμνες, ποταμοί, ρυάκια, δίαυλοι), είθισται, και αποτελεί και αυτό παράδοση, την […]

Με αποδέκτη… τον δήμαρχο!

Ο αντιδήμαρχος Κιλκίς, αρμόδιος γιά τον πολιτισμό, ήταν ένα από τα πρόσωπα, που τίμησε πριν λίγες ημέρες η ένωση αποστράτων […]

Δείτε ακόμα