Πολιτική

Κινητοποιήσεις αυτοκινητιστών στα σύνορα των Ευζώνων λόγω των περιοριστικών μέτρων

Σε κινητοποιήσεις καλεί η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) τους Έλληνες αυτοκινητιστές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα στις συνοριακές διελεύσεις των φορτηγών οχημάτων, που έχουν προκαλέσει ουρές πολλών χιλιομέτρων στους Ευζώνους σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Η κατάσταση σε μία από τις κύριες χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας παραμένει εδώ και τέσσερις ημέρες εξαιρετικά δύσκολη, έχοντας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ροή των εμπορευμάτων και στις ελληνικές εξαγωγές!

Η επιβολή χρονικού περιορισμού στην είσοδο των φορτηγών οχημάτων από τους Ευζώνους, μεταξύ 7πμ με 7μμ κάθε ημέρα, καθώς επίσης και η παντελής έλλειψη οργάνωσης στην διαδικασία διενέργειας rapid test, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε όλα τα άτομα που εισέρχονται στην χώρα, έχει προκαλέσει «χάος» και τεράστιες χρονοκαθυστερήσεις, με τις ουρές αναμονής των φορτηγών να φτάνουν ως και τα 10χλμ!

Οχήματα τα οποία μεταφέρουν ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, ευπαθή καθώς και κάθε τύπου εμπορεύματα, αναγκάζονται ανεξαιρέτως να περιμένουν ως και 12 ώρες προκειμένου να εισέλθουν στην Ελλάδα, εξαιτίας της ανεπάρκειας της Πολιτείας να λάβει κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού χωρίς την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Έπειτα από έναν χρόνο ακούραστης και αδιάκοπης προσφοράς των υπηρεσιών μας στην οικονομία και στην κοινωνία, παρά τις αντιξοότητες και τα τεράστια προβλήματα, ήρθε η ώρα να υψώσουμε την φωνή μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακουστούν και οι δικές μας ανάγκες, και για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας!

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ασυδοσία και στην αυθαίρετη λήψη αποφάσεων για εμάς χωρίς εμάς! Τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλει η ελληνική Πολιτεία, είτε αφορούν δήθεν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιόδους με έντονα καιρικά φαινόμενα, είτε για να περιορίσουν δήθεν την διασπορά του ιού, παρεμποδίζουν σημαντικά το έργο μας, και θίγουν τα δικαιώματά των εργαζομένων του κλάδου!

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, και ώρα 7 το πρωί, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συγκεντρωθούν μαζί μας στο σύνορο των Ευζώνων και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυθαίρετη επιβολή των περιοριστικών μέτρων στους Ευζώνους.

Ζητούμε:

• Την εξαίρεση των φορτηγών οχημάτων από τον περιορισμό διέλευσης του συνόρου μεταξύ 07μμ-07πμ

• Την σωστή οργάνωση κέντρων υγειονομικού ελέγχου των οδηγών φορτηγών οχημάτων έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η ομαλή ροή των εμπορευμάτων στα σύνορα.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]