Κοινωνία

Κινητοποιήσεις μαθητών στην Παιονία και στο ΕΠΑΛ γιά το θέμα της μεταφοράς

Με δίωρη αποχή από τα μαθήματα στο πρώτο δημοτικό σχολείο Γουμένισσας και στο τρίτο Πολυκάστρου την Παρασκευή 26.9.14 και αποστολή ψηφισμάτων διαμαρτυρίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές από τα περισσότερα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ωρισμένα της δευτεροβάθμιας εκφράσθηκε η διαμαρτυρία του μαθητόκοσμου και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Παιονίας γιά το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.
Ενα πρόβλημα η λύση του οποίου προσδοκείται εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος, μετά την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία ρυθμίζονται οι οφειλές προς τα ΚΤΕΛ και τα αγοραία οχήματα δημοσίας χρήσεως (ταξί).

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου Αφροδίτη Γιάννου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξείς:
Δυστυχώς για ακόμα μια χρονιά αν και τα σχολεία ξεκίνησαν (με τα όποια προβλήματα τους) στις 11 Σεπτεμβρίου 2014 δεν υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία από μέρους της πολιτείας.
Φτάσαμε στο τέλος Σεπτεμβρίου και δεν έχει λυθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ το θέμα της μετακίνησης των μαθητών από και προς τα σχολεία.
Η αναλγησία και η ολιγωρία κάποιων «υπευθύνων» συνεχίζει να ταλαιπωρεί και να εξαθλιώνει οικονομικά γονείς και μαθητές.
Καλούνται γονείς να βάλουν το χέρι βαθιά στην «άδεια» τσέπη και να «χρηματοδοτήσουν»- μεταξύ άλλων –την μετακίνηση των μαθητών, τον καλλωπισμό των δημόσιων κτιρίων, τον εξοπλισμό σε υλικά και ηλεκτρονικά μέσα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Στην περίοδο των «ισχνών» αγελάδων που διανύουμε η μεταφορά των σχολείων σε δήμους και περιφέρειες χωρίς την ανάλογη μεταφορά των πλέον απαραίτητων κονδυλίων φαντάζει σαν μια θηλιά γύρω από το λαιμό των γονιών κάνοντας την επιβίωση των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών να μοιάζει ως τον μεγαλύτερο άθλο όλων των εποχών.
Η άμεση επίλυση του προβλήματος της μετακίνησης των παιδιών ΠΡΕΠΕΙ να είναι το μείζον θέμα οποιουδήποτε φορέα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και ακραία πολιτικά τερτίπια. Επιτέλους ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας, στη μαθητιώσα νεολαία, στους αυριανούς πολίτες της κοινωνίας μας. Ας βάλουμε τέλος στην αποποίηση ή μετατόπιση ευθυνών και να δώσουμε λύσεις πραγματικές και όχι απλά να χαϊδεύουμε τα αυτιά και να διασκεδάζουμε τις εντυπώσεις.

Εν τω μεταξύ τόσο γιά το ίδιο θέμα όσο και γιά σειρά αιτημάτων, τα οποία σχετίζονται με προβλήματα του σχολείου, οι μαθητές του πρώτου επαγγελματικού λυκείου Κιλκίς πραγματοποίησαν την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26.9.14 κατάληψη των εγκαταστάσεων του εν λόγω σχολείου.

Περισσότερα

Έμπρακτη αγάπη-συμπαράσταση στον πάσχοντα η Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο προγραμματισμένος κύκλος των αιμοδοσιών για το έτος 2023, των μελών της Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου. […]

Δείτε ακόμα