Κοινωνία

Η μονάδα του Θεαγενείου σε Γουμένισσα και Εύρωπο

Λίγες μέρες πριν από την εκπνοή του 2013, το σαββατοκύριακο 21 & 22 Δεκεμβρίου η κινητή μονάδα του Θεαγένειου νοσοκομείου συνεχίζοντας το σημαντικότατο έργο της σχετικά με την πρόληψη επισκέφτηκε δύο ακόμη περιοχές του νομού, την Γουμένισσα και τον Εύρωπο.
Ο Κιλκισιώτης επικεφαλής της μονάδας χειρουργός ογκολόγος Γεώργιος Συμπιλίδης κινητοποίησε το προσωπικό της μετά από αίτημα του συλλόγου καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» προκειμένου να γίνει δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος σε γυναίκες των περιοχών αυτών.
Ετσι ο γυναικείος πληθυσμός της Γουμένισσας και των περιχώρων της, προσερχόμενος σε αίθουσες του πολιτιστικού συλλόγου Ποντίων Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς» και του συλλόγου «Οι Παίονες» είχε τη δυνατότητα της δωρεάν ψηλάφησης από τον κ. Συμπιλίδη και από τον χειρουργό γυναικολόγο και συνεργάτη κλινικής μαστού ΑΝΘ Θεαγενείου Κλέαρχο Δεσίρη και αμέσως μετά της μαστογραφίας στην κινητή μονάδα που βρισκόταν μπροστά από το προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.
Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε με συνδιοργανωτή το σύλλογο γυναικών κατά του καρκίνου του μαστού «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης σε χώρο του πρώην δημαρχείου Ευρωπού όπου γινόταν η ψηλάφηση και αμέσως μετά η μαστογραφία.
ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΟ συνολικός αριθμός των γυναικών που έκανε δωρεάν την εξέταση της ψηλάφησης ήταν 79 στη Γουμένισσα και 83 στον Εύρωπο ενώ αντίστοιχα ήταν 30 και 28.
Η δράση αυτή αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση της διοίκησης του Θεαγένειου Νοσοκομείου η οποία νοιάζεται και μεριμνά για γυναίκες που διαμένουν στην περιφέρεια και απέχουν από νοσοκομεία τα οποία είναι εξοπλισμένα με μαστογράφους και διαθέτουν εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σ’ αυτές τις γυναίκες προσφέρεται η δυνατότητα δωρεάν προληπτικού ελέγχου και είναι ένα ουσιαστικό «δώρο» για τις ανασφάλιστες γυναίκες που αδυνατούν να μεταβούν σε διαγνωστικά κέντρα», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
Στην Γουμένισσα ο εμπορικός σύλλογος συνεργαζόμενος με το σύλλογο καρκινοπαθών νομού Κιλκίς υποδέχθηκε και φιλοξένησε το προσωπικό της κινητής μονάδας προσφέροντας τοπικό κρασί ενώ το γεύμα ήταν προσφορά της πρώην δημάρχου Αξιούπολης Σόνιας Συμεωνίδου.
Στον Εύρωπο μετά το πέρας της διαδικασίας η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών νομού Κιλκίς Γεωργία Κολεσιώτου ευχαριστώντας την διοίκηση του Θεαγενείου στο πρόσωπο του γιατρού Γεώργιου Συμπιλίδη και εξαίροντας το τόσο σημαντικό έργο που επιτελεί η Κινητή Μονάδα του Θεαγενείου προσέφερε αναμνηστικό εκμαγείο του «Κούρου της Ευρωπού».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα