Κοινωνία

Kινητή ιατρική οδοντιατρική μονάδα αποκτά ο δήμος Κιλκίς

Με αντικειμενικό σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση ο δήμος Κιλκίς ενέταξε στο πρόγραμμα Leader το έργο προμήθειας κινητής ιατρικής – οδοντιατρικής μονάδας και συνοδού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 120.084,90ευρώ.

Η κινητή ιατρική – οδοντιατρική μονάδα θα εξυπηρετεί κατά βάσιν τον μαθητικό πληθυσμό του δήμου σε επίπεδο προληπτικού και οδοντιατρικού ελέγχου προσφέροντας υπηρεσίες όπως:

• Δωρεάν διαγνωστικό οδοντιατρικό έλεγχο
• Οδοντιατρική παρακολούθηση του μαθητικού πληθυσμού
• Αμεση εξυπηρέτηση σχετικά απλών οδοντιατρικών προβλημάτων
• Προληπτική οδοντιατρική φροντίδα και αγωγή στοματικής υγείας.
• Δωρεάν παιδιατρικό διαγνωστικό έλεγχο
• Ιατρική κλινική εξέταση παιδιών και ενηλίκων.

Θα έχει επίσης τη δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων υποχρεωτικών εμβολιασμών, προληπτικής φροντίδας και αγωγής υγείας απόρων καθώς και ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Την επιστημονική λειτουργία της υποστηρίζουν ο ιατρικός και οδοντιατρικός σύλλογος Κιλκίς, οι οποίοι αποδέχθηκαν μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής Κιλκίς, να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο πρόληψης και προαγωγής της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η προμήθεια κινητής ιατρικής – οδοντιατρικής μονάδας και συνοδού εξοπλισμού περιελήφθηκε με ενέργειες του δήμου Κιλκίς στην τέταρτη προκήρυξη της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α.Ε. (Άξονας 4 – Προσέγγιση Leader του προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη 2007 – 2013, στη δράση ”Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης»).

Το έργο αφορά στην προμήθεια ενιαίου οχήματος με πλήρως εξοπλισμένη οδοντιατρική κλίνη και ειδικό ιατρικό εξεταστήριο για κλινική εξέταση ενώ η διαδικασία υλοποίησης του, όπως εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, είναι ο ανοιχτός δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]