Πολιτική

Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας: “Μας δούλευε ψιλό γαζί ο περιφερειάρχης Α.Τζιτζικώστας”

Αιχμές με συγκεκριμένα ερωτήματα σε ανοιχτή επιστολή της απευθύνει η “Κίνηση Πολιτών Παιονίας” προς τον περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη σχετικά με αν γνώριζαν για την κατασκευή των 170 μόνιμων κατοικιών στη δομή Νέας Καβάλας.

Στην επιστολή της η “Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας” κάνει λόγω για συγκεκριμένο περιφερειακό σύμβουλο του περιφερειάρχη αμφισβητώντας όλα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Τζιτζικώστας στην συνάντηση που είχαν μαζί του, και αφήνει ερωτήματα για τον δήμαρχο Παιονίας σχετικά με την κατασκευή πεζοδρομίων στην Νέα Καβάλα.

Το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής έχει ως εξής:

“Μετά από πολλές συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες καταλάβαμε ότι οι μόνοι ενήμεροι για τη δημιουργία 170 σπιτιών -για τους 1620 παράνομα εισελθόντες στην πατρίδα μας που διαβιούν στο καμπ Νέας Καβάλας- είμασταν εμείς!

Σας ενημερώσαμε βέβαια, και τώρα γνωρίζουμε όλοι μας το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η περιοχή μας, αν επιτρέψουμε να δημιουργηθεί το χωριό αυτό!

Ψάχνοντας και ρωτώντας σε υπηρεσίες και φορείς, βρίσκουμε πράγματα τα οποία γεννούν απορίες. Απορίες που πηγάζουν από τις διαφορές που υπάρχουν από αυτά που μας λέτε και από αυτά που ανακαλύπτουμε.

Γι’ αυτό προχωρούμε στην ανοιχτή επιστολή, για να σας γνωστοποιήσουμε τις απορίες μας, να μπορέσετε να τοποθετηθείτε και να μας τις λύσετε.

Κύριε περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μας ενημερώσατε κατά την επίσκεψή μας στο γραφείο σας-όπου ήταν παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Βεργίδης- ότι είχατε πλήρη άγνοια για την πρόθεση της δημιουργίας των 170 σπιτιών.

Εμείς πληροφορηθήκαμε ότι τα αγροτεμάχια που ζητούν για να κατασκευαστούν τα συγκεκριμένα σπίτια, ζητήθηκαν από τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης, από έναν υπάλληλο του ΔΟΜ και από τον κ. Μητράκα, τον περιφερειακό σας σύμβουλο και πρόεδρο της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Είναι ο ίδιος ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες με τον δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο για την δημιουργία της εκεί δομής!

ΜΗΤΡΑΚΑΣ ΜΠΕΟΣ

Tη λειτουργία της δομής του ΜΟΖΑ συζήτησαν στη διάρκεια συνάντησης στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και ο Θεόδωρος Μήτρακας, μέλος EASO, από το γραφείο του γενικού γραμματέα α’ υποδοχής και Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης, Μαν. Λογοθέτη αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου

Δεν σας ενημέρωσε ο κ. Μητράκας για την παρουσία του στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης μαζί με τον υπάλληλο του ΔΟΜ;

Δεν σας ενημέρωσε ότι ζήτησαν τα δυο αγροτεμάχια για την κατασκευή των 170 σπιτιών, με την χρήση τοπογραφικών από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Παιονίας, με την σφραγίδα του δήμου;

Διερωτόμαστε ποιος είναι ο ρόλος του συγκεκριμένου κυρίου και με ποια ιδιότητα συμμετείχε στην συγκεκριμένη ενέργεια μαζί με τον ΔΟΜ!

Μεγάλο ατόπημα αυτό με την σφραγίδα στα τοπογραφικά κ. δήμαρχε Παιονίας. Στη θέση σας, θα ζητούσαμε ευθύνες!

Επειδή είχε προηγηθεί της επίσκεψής μας στο γραφείο σας κύριε Τζιτζικώστα, η επίσκεψη του δημάρχου μας, ήταν φυσικό επακόλουθο ότι θα τον ρωτούσαμε γιατί δεν σας ανέφερε κάτι για το θέμα που καίει στην περιοχή του δήμου μας.

Η απάντηση ήταν, ότι έθεσε υπ’ όψη σας τις κατασκευές για την μετεγκατάσταση των παράνομα εισελθόντων στην χώρα μας, χωρίς να αναφερθεί σε αριθμό κατασκευών.

Κύριε δήμαρχε, πληροφορηθήκαμε πως ζητάτε την κατασκευή πεζοδρομίου Νέας Καβάλας – Πολυκάστρου!

Σκοπεύετε να δημιουργήσετε μόνιμο μουσουλμανικό χωριό στη Νέα Καβάλα και πρέπει να τους κάνουμε πεζοδρόμιο;

Ή γίνεται για να καλύψουμε τις ανάγκες των συνδημοτών μας από την Νέα Καβάλα;

Και τέλος, θέτουμε ερωτήματα για τα σχολεία και τα παιδιά όλων αυτών των παράνομα εισελθόντων στην πατρίδα μας.

Με τον COVID-19 και την υπουργό κ. Κεραμέως να δηλώνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά και με μάσκες σε τμήματα που μέσο όρο θα έχουν 17 παιδιά, τι θα γίνει με τα δικά μας σχολεία; Πως θα λειτουργήσουν;

Είμαστε πρόθυμοι να σας πιστέψουμε και να αγωνιστούμε μαζί σας για το καλό του τόπου μας. Απλά θα θέλαμε να μην υπάρχουν όλα αυτά τα αναχώματα που βρίσκουμε ανάμεσα σε μας κι εσάς. Αναχώματα που δημιουργούν στελέχη σας και υπηρεσίες σας. Φροντίστε να μην υπάρξουν και θα συμπορευθούμε μαζί σας για το καλό του τόπου μας, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!

Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι με την δημιουργία υπηρεσίας ασύλου στο καμπ της Νέας Καβάλας, γιατί έτσι θα έρχεται μεγάλος αριθμός ατόμων στην περιοχή μας, κάτι που δεν υπάρχει κανείς λόγος να γίνει.

Κύριε περιφερειάρχη, Απόστολε Τζιτζικώστα, μας είπατε ότι αν σας αφήνανε θα ορίζατε άλλα μέρη για την δημιουργία της δομής!

Ακούσαμε τον υπουργό κ. Μηταράκη να απαντά στην επερώτηση του κ. Βελόπουλου για το θέμα μας στην Βουλή, λέγοντας ότι περιμένει τον Δήμαρχό μας να του κάνει πρόταση για το μέρος που θα γίνουν οι κατασκευές για να προχωρήσει το έργο.

Γνωρίζοντας τις άριστες σχέσεις σας με τον κ. Μηταράκη, νομίζουμε ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε αυτό που μας είπατε: Να μην γίνει δηλαδή στον χώρο κοντά στα σύνορα (Νέα Καβάλα) η δομή αυτή.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας!

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία των 170 σπιτιών και θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας γι’ αυτό!

Μπορεί τα 6 εκατομμύρια των κατασκευών και κάποιων εκατομμυρίων για την λειτουργία του καμπ να είναι πολλά λεφτά, αλλά το μέλλον των παιδιών μας δεν εξαγοράζεται με κανένα χρηματικό αντίτιμο!”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το αποτέλεσμα και οι ερμηνείες

Αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ήταν ένα αποτέλεσμα που ελάχιστοι ανέμεναν. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι νεοδημοκράτες […]