Κοινωνία

Η λήξη της κυνηγετικής περιόδου από τον σύλλογο του Κιλκίς

Ανέπτυξε πολλές δραστηριότητες το 2013, παρά το πλήγμα που δέχθηκε με την τόσο πρόωρη «φυγή» του προέδρου του Ηλία Μιχαλόπουλου, ενώ «βάζει πλώρη» γιά περισσότερες το 2014.
Σε αυτά συνοψίζεται η σημερινή «εικόνα» του κυνηγετικού συλλόγου Κιλκίς, «καθρέφτη» της οποίας απετέλεσε η καθιερωμένη γιορτή λήξης της κυνηγετικής περιόδου, που πραγματοποιήθηκε με …την καθιερωμένη επιτυχία την Κυριακή 23.2.14, όπως κάθε χρόνο στο καταφύγιο του συλλόγου και πρώην στρατιωτικό φυλάκιο της Μαυροπλαγιάς.

Βράβευση του συνταξιοδοτηθέντα θηροφύλακα Κιλκίς Ιωάννη Κουρτέσογλου

Βράβευση του συνταξιοδοτηθέντα θηροφύλακα Κιλκίς Ιωάννη Κουρτέσογλου

Σ’ αυτήν έδωσαν το «παρών» πολλοί κυνηγοί αλλά και φίλοι του συλλόγου, που έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, απήλαυσαν αχνιστή φασολάδα (από …καζάνι!), εκλεκτούς μεζέδες ψησταριάς (κυνηγετικούς και μη!) και το …επιβαλλόμενο τσίπουρο και κρασί και …γλέντησαν με την ψυχή τους.
Προηγήθηκε σύντομη ομιλία του προέδρου Χρυσόστομου Λιάμη, με απολογισμό πεπραγμένων και αναφορά στο πρόγραμμα δράσης εντός του 2014, ενώ τιμήθηκε η μνήμη του εκλιπόντος προέδρου Ηλία Μιχαλόπουλου, και βραβεύθηκε ο συνταξιοδοτηθείς θηροφύλακας Κιλκίς Ιωάννης Κουρτέσογλου.

«Κατασκευή σκοπευτηρίου»
Ειδικότερα, στην ομιλία του ο κ. Λιάμης τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Όσον αφορά στον απολογισμό έργου του συλλόγου θα σας γνωστοποιήσω ότι τη χρονιά που πέρασε καλύφθηκαν όλα τα έξοδα, έχοντας απασχολήσει με πλήρη απασχόληση έναν θηροφύλακα, με μεγάλη προσφορά και έργο και με μερική απασχόληση την γραμματέα.
Μεταφέρθηκαν τα γραφεία του συλλόγου σε ιδιόκτητο χώρο (Λέσχη Κυνηγών) και τέλος έκλεισε η χρονιά με ένα ποσό 15.500 ευρώ στο ταμείο του συλλόγου(ποσό που μας επιτρέπει να καλύψουμε τα έξοδα του συλλόγου έως τον Αύγουστο.ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ
Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα που περιλαμβάνεται στην δραστηριότητα του συλλόγου είναι η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας. (Συμμετοχή των θηροφυλάκων στην περισυλλογή αλεπούδων-κάλυψη εξόδων των συνεργείων ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας, συμμετοχή σε ημερίδα μαζί με τον δήμο Κιλκίς για την λύσσα.
Σ΄ αυτό το σημείο θα σας αναφέρω την υποχρέωση όλων για αντιλυσσικό εμβολιασμό των σκύλων μας και τοποθέτηση μικροτσίπ. Θα είναι δε υποχρεωτικό και για την έκδοση κυνηγετικής άδειας την νέα χρονιά.
Θα σας ενημερώσω για την πρόθεση του ΔΣ να κατασκευάσουμε σκοπευτήριο στο Κιλκίς. Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή σας στις δράσεις του συλλόγου. Ελάτε κοντά στα μέλη του ΔΣ, κάντε μας προτάσεις , θα τις εξετάσουμε και εφ’ όσον είναι υλοποιήσιμες θα τις δρομολογήσουμε ώστε να πραγματοποιηθούν. Έχουμε την πρόθεση να πραγματοποιήσουμε σεμινάριο σκοποβολής (ημερήσιο ή διήμερο), και σας καλούμε να συμμετάσχετε.
Τέλος, τον προσεχή Απρίλιο έχουμε εκλογές για νέο ΔΣ. Καλώ όποιον θέλει να βοηθήσει από την θέση του συμβούλου να θέσει υποψηφιότητα. Θα πρέπει να γνωρίζει βέβαια ότι ο μόνος λόγος που θα τον οδηγήσει σε αυτή την ενέργεια, θα είναι η αγάπη του για το κυνήγι (βασική προϋπόθεση) και φυσικά η πρόθεσή του για προσφορά στο σύλλογο….».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα