Γενικά

Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαϊών στο ύπαιθρο

Την προσοχή των πολιτών, ιδίως δε των ασχολουμένων με τον πρωτογενή τομέα, να αποφεύγουν ενέργειες ικανές να προκαλέσουν πυρκαϊές στο ύπαιθρο, μεσούσης της περιόδου των υψηλών θερμοκρασιών, εφιστά η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Εφιστούμε τη προσοχή των ατόμων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα (αγρότες-κτηνοτρόφοι-μελισσοκόμοι) να αποφεύγουν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια εξ αιτίας των δραστηριοτήτων τους στο ύπαιθρο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και έως τις 31 Οκτωβρίου 2015.

Επίσης, παρακαλούνται οι περιπατητές αναψυχής στα δάση και στα αλσύλλια να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι πολύ υψηλός και οι θερμοκρασίες πάνω από 36οc.

Οποιοσδήποτε βρίσκεται στο ύπαιθρο και εντοπίσει έστω και μία μικρή εστία φωτιάς οφείλει να επικοινωνήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199.

Έντυπα με οδηγίες για λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε περίπτωση δασικών ή μη πυρκαϊών διατίθενται από το τμήμα πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Περισσότερα

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/, η οποία […]

Δείτε ακόμα