Γενικά

Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαϊών στο ύπαιθρο

Την προσοχή των πολιτών, ιδίως δε των ασχολουμένων με τον πρωτογενή τομέα, να αποφεύγουν ενέργειες ικανές να προκαλέσουν πυρκαϊές στο ύπαιθρο, μεσούσης της περιόδου των υψηλών θερμοκρασιών, εφιστά η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Εφιστούμε τη προσοχή των ατόμων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα (αγρότες-κτηνοτρόφοι-μελισσοκόμοι) να αποφεύγουν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια εξ αιτίας των δραστηριοτήτων τους στο ύπαιθρο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και έως τις 31 Οκτωβρίου 2015.

Επίσης, παρακαλούνται οι περιπατητές αναψυχής στα δάση και στα αλσύλλια να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι πολύ υψηλός και οι θερμοκρασίες πάνω από 36οc.

Οποιοσδήποτε βρίσκεται στο ύπαιθρο και εντοπίσει έστω και μία μικρή εστία φωτιάς οφείλει να επικοινωνήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199.

Έντυπα με οδηγίες για λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε περίπτωση δασικών ή μη πυρκαϊών διατίθενται από το τμήμα πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Περισσότερα

Τα τείχη της μικροψυχίας όσο και να υψωθούν δεν κρύβουν την αλήθεια – Απάντηση του δημάρχου Κιλκίς σε ανυπόστατες και κακόβουλες αιτιάσεις

Η στρεβλή και παραποιημένη εικόνα που αποπειρώνται να επιβάλλουν οι θιασώτες του χάους ώστε να δημιουργήσουν συσκότιση, να καταλύσουν τους […]

Δείτε ακόμα

Φίλοι για πάντα

Λένε ότι όταν περάσουν χρόνια και περάσεις στην σύνταξη σιγά – σιγά όλοι σε λησμονούνε όσο καλός και αν ήσουν […]