Κοινωνία

«Κύμα» καταλύψεων σχολείων και πορεία στο δημαρχείο του Κιλκίς απο τους μαθητές

Υπο κατάληψην απο τους μαθητές τελούν από την Πέμπτη 9.10.14 πέντε σχολεία του Κιλκίς. Πρόκειται για το πρώτο και δεύτερο γενικά λύκεια, το πρώτο και το δεύτερο επαγγελματικά λύκεια και το δεύτερο γυμνάσιο Κιλκίς.
Αντιπροσωπίες μαθητών τους επέδωσαν στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στο δήμαρχο Κιλκίς ψηφίσματα, με τα οποία αναφέρονται στους λόγους των καταλήψεων και διατυπώνουν τα αιτήματα των μαθητών. Οι κυριότεροι λόγοι αφορούν σε προβλήματα σε κτίρια (αίθουσες που «μπάζουν» η οροφές που στάζουν λόγους ανεπαρκούς στεγανώσεως, υπόστεγα απο τα οποία περνά το νερό της βροχής λόγω μη συντηρήσεως κ.α.) και εξοπλισμό (χαλασμένες βρύσες, θρανία και καθίσματα σε κακή κατάσταση, έλλειψη ή και ανυπαρξία ειδών προσωπικής υγιεινής στα αφοδευτήρια κ.α.)
Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα ξεχωρίζει αυτό της πρόσθετης ενισχυτικής διδασκαλίας, υπο μορφήν φροντιστηρίου στα σχολεία. Έως την ώρα σύνταξης του παρόντος δεν είχαν αναφερθεί καταλήψεις σχολείων σε άλλες περιοχές του νομού.

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας