Πολιτική

Κ.Κιλτίδης: “Επιβάλλεται να αξιοποιηθεί το κτήριο των ΤΕΙ Κιλκίς”

Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω για μείζον ζήτημα λειτουργίας του νεοσύστατου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Ο συστατικός νόμος υπ’ αριθμ.4610/2019 περιέχει το τερατούργημα της κατάργησης του τμήματος Αρχιτεκτονικής τοπίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Επί δεκαετίες, όταν ο Δημήτρης Πικιώνης, φωτεινή πνευματική αναλαμπή του μεσοπολέμου, θεμελίωνε την Ελληνική γραμμή και χρώμα στην αρχιτεκτονική του τοπίου, αναζητούσαμε την σχολή εκείνη που θα αναδείκνυε την εναρμόνιση του φυσικού κάλους με την παραγωγή στην ύπαιθρο χώρα και τον πολιτισμό μας.

Κάτι που το πέτυχαν η Ιταλία και άλλες χώρες λιγότερο.

Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή την απόφαση της προηγούμενης κυβερνήσεως, που φάνηκε να κατάλαβε το λάθος του 2013.

Είναι επιτακτική ανάγκη να το θεραπεύσετε ως αρμόδια Υπουργός μια κανονικής κυβέρνησης σε ευνομούμενη πολιτεία.

Η Δράμα ικανοποιήθηκε, τουλάχιστον αυτό πληροφορηθήκαμε, με τα προβλεπόμενα τμήματα που θα λειτουργούν εκεί.

Χωρίς ίχνος τοπικισμού, στέρησης τμήματος από άλλη πόλη ή πρόταση με περιεχόμενο λαϊκισμού, σας προτρέπω αυτό το Τμήμα να ενταχθεί στην Σχολή Επιστημών Σχεδιασμού ως τρίτο.

Το καλαίσθητο και λειτουργικό κτήριο των ΤΕΙ Κιλκίς επιβάλλεται να αξιοποιηθεί εις όφελος του νεότευκτου πανεπιστημίου επιστημονικά και οικονομικά.

Ειλικρινώς αδυνατώ να κατανοήσω την κατάργηση, όπως και την ερημοποίηση των εγκαταστάσεων στο Κιλκίς.

Η αξιοποίηση αυτών επιβάλλει την λειτουργία του δευτέρου τμήματος.

Η παράμετρος που σας καταθέτω συνιστά την τεκμηρίωση για την διατήρηση του τμήματος Αρχιτεκτονικής τοπίου και με τις νέες συνθήκες συνάφειας αντικειμένου, την λειτουργία του στις λαμπρές εγκαταστάσεις στο Κιλκίς.

Είναι ιστορικό λάθος η κατάργηση του τμήματος, συνιστά προδοσία τις ελπίδος για ανάπτυξη στην ύπαιθρο χώρα και του γεωργοδιατροφικού τομέα και του πολιτισμό μας.

Ότι και αν έγινε το 2013 εν ονόματι της μνημονιακής λαίλαπας και στην συνέχεια η εκ νέου το 2019 κατάργηση του τμήματος, είναι η ώρα για την διόρθωση του λάθους.

Συμπληρωματικώς σας ενημερώνω, ότι ο εξοπλισμός του τμήματος Αρχιτεκτονικής τοπίου υπάρχει αποθηκευμένος και περιμένει την αξιοποίησή του.

*Ιατρός, πρώην βουλευτής, υφυπουργός

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]