Αθλητισμός

Κιλκισιώτικο “παρών” και στην δισκοβολία

Μετά την σφυροβολία , το Σάββατο 18.6.22, ο κιλκισιώτικος κλασικός αθλητισμός έδωσε το “παρών”, την Κυριακή 19,6.22, στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου, και στο αγώνισμα της δισκοβολίας, σε μιάν ακόμη πανηγυρική επαλήθευση της ισχύος του στον τομέα των ρίψεων.

Φρόντισαν γι’ αυτό οι αδελφοί Τζαμτζή του ΓΣ Μανδρών και ο Βαγγέλης Παυλίδης του Αίαντος Κιλκίς, καταλαμβάνοντας τις τρεις διαδοχικές τιμητικές θέσεις μετά τις ισάριθμες των μεταλλίων του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων (Κ18).

Παύλος Τζαμτζής κατετάγη τέταρτος με 50,44μ., ο Βαγγέλης Παυλίδης πέμπτος με 48,63μ. και ο Απόστολος Τζαμτζής έκτος με νέα ατομική επίδοση 47,95μ.

Το σημαντικότερο γιά τον τελευταίο είναι, ότι έρριξε λίγο περισσότερο από δύο μέτρα από την προηγούμενη των 45,70μ.!

Οι Δημήτρης Στεργίου και Στέλιος Κώστογλου του ΓΣ Μανδρών, που διακρίθηκαν στην σφυροβολία, δεν ευνοήθηκαν από την συγκυρία και έμειναν εκτός τελικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι αδελφοί Τζαμτζή όσο και ο Παυλίδης θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα παίδων εν όψει υποχρεώσεών της γιά την συνάντηση με την αντίστοιχη ης Κύπρου (Παύλος) και γιά τους Ολυμπιακούς Αγώνες παίδων (Βαγγέλης, Απόστολος).

Και η Β.Σαμολαδά

Στις επιτυχίες του κιλκισιώτικου κλασικού ααθλητισμού στην δισκοβολία προστέθηκε και αυτή της Βασιλικής Σαμολαδά, η οποία κατέλαβε την δέκατη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, σημειώνοντας νέα ατομική επίδοση 32,23μ. .

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η αγωνισθείσα το Σάββατο 18.6.22, στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου, αθλήτρια του Αίαντος Κιλκις ανήκει ακομη στην κατηγορία των παγκορασίδων α΄(Κ16, 15 ετών), κάτι που τονίζει ακόμη περισσότερο την τριπλή επιτυχία της, δηλαδή την πρόκριση στον τελικό συν την νέα ατομιοκή επίδοση συν την κατάληψη βαθμολογούμενης θέσης.

Απο πλευράς Αίαντος, στο ίδιο πανελλήνιο πρωτάθλημα, η Σοφία Γεωργιάδου κατετάγη 15η στον δρόμο των 400 μέτρων με 1.03.25, έχοντας καταρρίψει στον προκριματικό την ατομική επίδοσή της με 1.01.95, ενώ στο πρωτάθλημα παίδων ο Γιάννης Πιπερτζής έμεινε εκτός τελικού σφαιροβολίας με επίδοση 12,32μ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]