Κοινωνία

Οι Κιλκισιώτες τίμησαν τον Άγιο Φανούριο

Το απόγευμα του Σαββάτου 26 Αυγούστου 2017, παραμονή της εορτής της μνήμης του Αγίου Φανουρίου, οι Κιλκισιώτες ανηφόρισαν για το όμορφο Ιερό Παρεκκλήσιο του εορτάζοντος Αγίου στις παρυφές του Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, για να τιμήσουν τον Άγιο και να καταθέσουν την προσευχή τους.

Στον προαύλειο χώρο του Ιερού Παρεκκλήσιου, μικροί και μεγάλοι, προσήλθαν με ευλάβεια να προσκυνήσουν την Ιερή του Εικόνα και να καταθέσουν κατά το έθος τη φανουρόπιτα προς ευλογία.
ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
Τον πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, υπεύθυνος των Ιερών Παρεκκλησίων της Ι. Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου μαζί με Ιερείς της πόλεως ενώ συμπροσευχήθηκε ο πατήρ Νικόλαος Πιλιτσόπουλος, ο οποίος τελεί καθημερινά τη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Φανούριο.

Μεστός και περιεκτικός σε νοήματα ο λόγος του πατρός Επιφανίου προς το ευσεβές εκκλησίασμα που υπερπλήρωσε τον προαύλειο χώρο, προτρέποντας τους πιστούς να πορεύονται με αληθινή πίστη, ορθόδοξη και παραδοσιακή, όπως δίδαξε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και όπως άφησε το θέλημά Του να εφαρμόζεται από το ανθρώπινο γένος με μετάνοια και πνευματικό αγώνα εναντίον των παθών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]