Αθλητισμός

«Διπρόσωπος» και στο 1-1 ο Κιλκισιακός με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου

Την ευκαιρία περαιτέρω βαθμολογικής βελτιώσεως κατά δύο με τρεις ή ενδεχομένως και τέσσερες θέσεις «κλώτσησε» ο Κιλκισιακός, μένοντας στο 1-1 στον εντός έδρας αγώνα του με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου.
Η νίκη απωλέσθη…. γιά τον ίδιο λόγο: «Διπροσωπία» και αστοχία!
Επί πλέον σ’ αυτήν την συνάντηση η ομάδα του Κιλκίς «σπατάλησε» ένα ολόκληρο ημιχρόνιο, καθώς στο πρώτο «κόλλησε» στην μετριότητα, απειλώντας μόνο στην φάση του 2’, όταν, ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τον Καρανδρέα, ο Αϊβαζίδης από εξαιρετικώς πλεονεκτική θέση «σημάδεψε» τον τερματοφύλακα του Εθνικού Ασημώνη.
Στην ίδια μετριότητα «βυθίστηκε» και η ομάδα του Σιδηροκάστρου, με την διαφορά ότι αυτή είχε καθαρώς αμυντικούς προσανατολισμούς, με επιδίωξη την αποφυγή της ήττας, και όχι την κατάκτηση της νίκης, άρα αυτή η μετριότητα …την «βόλευε». Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν μολις …ένα αξιόλογο σουτ προς την εστία των γηπεδούχων, στο 30’, το οποίο εξουδετέρωσε με αρκετή ευκολία ο Μπαντής.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κιλκισιακός «ανέβασε ταχύτητες» και σταδιακώς επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του και απέκτησε καταφανή εδαφική υπεροχή.ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ-ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2
Ομως, γιά μιάν ακόμη φορά υστέρησε χαρακτηριστικώς στην τελική προσπάθεια, «αλείφοντας» με «βούτυρο» το «ψωμί» του Εθνικού Σιδηροκάστρου, ήτοι την συμπαγή άμυνά του, ενώ ωρισμένες φορές άφησε ακάλυπτα τα νώτα του.
Ετσι, ενώ στο 61’ έχασε κλασική διπλή ευκαιρία με τους Αϊβαζίδη και Τζεβελέκη, στο 72’ λίγο έλειψε να δεχθεί πρώτος τέρμα, όταν από σουτ του Προβάτου η μπάλλα προσέκουρσε στην οριζόντια δοκό και στην επαναφορά ο Μπουζούρας αστόχησε σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.
Αμέσως μετά το κιλκισιώτικο συγκρότημα ενέτεινε την προσπάθειά του και άσκησε ασφυκτική πίεση στο σιδηροκαστρίτικο, η οποία τελεσφόρησε στο 81’ με γυριστό σουτ-«φωτοβολίδα» του Μάντζιου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όταν η μπάλλα έφτασε σ’ αυτόν ύστερα από προσωρινή απόκρουση των αμυνομένων του Εθνικού σε εκτέλεση κόρνερ από τον Λογγινίδη.
Και ενώ όλοι ανέμεναν το τέρμα αυτό να απαλλάξει την ομάδα του Κιλκίς από τα «δεσμά» του άγχους και να της δώσει την επιθετική εκείνη «πνοή», που θα του επέτρεπε κατά το υπόλοιπο διάστημα να «κυνηγήσει» την διεύρυνση και εδραίωση της νίκης, αντιθέτως έδωσε το «σύνθημα» μιάς αστήρικτης επί λογικής βάσεως οπισθοχώρησης, με σαφή επιδίωξη την διασφάλιση του 1-0.
ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ-ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 3Η επιλογή αυτή αποδείχθηκε άστοχη, καθώς οι φιλοξενούμενοι, μη έχοντας να χάσουν τίποτε «ανοίχθηκαν», πίεσαν τους Κιλκισιώτες και εν τέλει στο 85’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μουτεσίδη που έστειλε στην οριζόντια δοκό και εν συνεχεία να ακολουθήσει περίεργη καμπύλη μετά την αναπήδησή της στο έδαφος και να «στρωθεί» σε παίκτες του Εθνικού, με τον Τσεμπερίδη να την προωθεί με κεφαλιά στα δίχτυα, μετά την προηγηθείσα άστοχη και ενώ η αιφνιδιασμένη άμυνα του Κιλκισιακού δεν κατάφερε να επέμβει αποτελεσματικώς.
Στην προκειμένη περίπτωση πέραν των συνεπειών της αγωνιστικής «διπροσωπίας» και της εκτελεστικής «δυστοκίας», η ομάδα του Κιλκίς «πλήρωσε» και τα «σπασμένα» της προαναφερθείσας αψυχολόγητης επιλογής να επιδιώξει την διατήρηση του «εύθραυστου» 1-0, αντί μετά την επίτευξή του να πιέσει και άλλο τον «στριμωγμένο στα σχοινιά» αντίπαλο και να τον «ρίξει νοκ-άουτ».
Και δυστυχώς, όσο περισσότερο «προχωρεί» το πρωτάθλημα τόσο λιγότερα θα είναι και τα περιθώρια γιά τέτοια λάθη, πάντοτε σε σχέση με τον στόχο της πρωταγωνιστικής παρουσίας στο πρωτάθλημα.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Καρατζιάς, Τριανταφυλλίδης, Μαυροκεφαλίδης, Μάντζιος, Καρυπίδης (80’ Μπόλοσης), Τζεβελέκης (61’ Λογγινίδης), Ματεντζίδης, Αϊβαζίδης, Καρανδρέας (68’ Ηλιόπουλος), Μπελίτσας.
-Η επομένη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 24.11.13, 15.00, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Κιλκισιακός

 «Πάτησε φρένο» στον «κατήφορο» ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου

«Φρένο» στον βαθμολογικό «κατήφορό» του «πάτησε» ο Εθνικός Ν.Αγιονερίου, φέρνοντας εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον ΠΑΟ Κοσμίου Ροδόπης (στο γήπεδο Μίσχου). Παρά τις εμφανείς ακόμη επιπτώσεις των προσφάτων λειτουργικών προβλημάτων, με τα ανάλογα αποτελέσματα, η ομάδα του νομού Κιλκίς, παρουσίασε εξ ίσου εμφανή αγωνιστική βελτίωση και το κυριώτερο, ψυχολογική ανάκαμψη, «ξεδιπλώνοντας» επί αρκετά διαστήματα του αγώνα ένα αξιόλογο δείγμα των πραγματικών δυνατοτήτων της. Σ’ αυτό συνέβαλε και το προβάδισμα στο αποτέλεσμα, χάρη σε τέρμα του Μήτσικα στο 30’, η επίτευξη του οποίου «έλυσε» τα πόδια των Νεοαγιοριτών, με επακόλουθο ο Εθνικός να διατηρήσει από το σημείο εκείνο και μετά κατά μεγαλύτερα διαστήματα την εδαφική υπεροχή και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Όμως, και ενώ νωρίτερα «άγγιξε» το δεύτερο τέρμα, που πιθανόν θα του εξασφάλιζει την νίκη, μία ατυχής αμυντική στιγμή στο 83’ του στοίχισε την ισοφάριση και μαζί την ευκαιρία μιάς σημαντικής επιτυχίας, που θα τον «απογείωνε» ακόμη περισσότερο. Αξίζει, πάντως να σημειωθεί, ότι το συγκρότημα του Νέου Αγιονερίου έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή… εκτός έδρας με συνολικώς τέσσερις βαθμούς έναντι δύο εντός! Την ικανοποίηση γιά το θετικό αποτέλεσμα μετρίασε η αποβολή του Πανανού στο 89’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Η σύνθεση: Αβραμίδης, Χαραλαμπίδης, Σοϊλεμεζίδης, Καρασίμος, Αποστολάς, Πανανός, Γραικός, Πολιανίδης (73’ Μακρής), Μήτσικας (82’ Χαιρόπουλος), Χασάνογλου, Ζενέλ (50’ Σπάσιτς).

-Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:

Κυριακή 24.11.13, 15.00, Εθνικός Ν.Αγιονερίου-Ορφέας Ελευθερούπολης

Τα πλήρη αποτελέσματα
ΠAO Κοσμίου-ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ 1-1
Ηρακλής Αμπελοκήπων-Έβρος Σουφλίου 2-2
Ορφέας Ελευθερουπόλεως-Άρης Ακροποτάμου 0-0
Δόξα Πετρούσης-Πανσερραϊκός 0-0
Πο Ν.Μουδανίων-Διγενής Λακκώματος 0-1
Μακεδονικός Νεαπόλεως-Αγροτικός Αστ. Ευόσμου 1-2
Νέστος Χρυσούπολης-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 0-1
ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ-Εθνικός Σιδηροκάστρου 1-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

[table]

Α/Α,ΟΜΑΔΕΣ,ΤΕΡΜΑΤΑ,ΒΑΘΜΟΙ,
1, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, 8-2, 16
2, Πανσερραϊκός, 13-3, 15
3, Διγενής Λακκώματος, 19-7, 14
4, Αγροτικός Αστ. Ευόσμου, 9-4, 14
5, Νέστος Χρυσούπολης, 8-5, 11
6, Έβρος Σουφλίου, 8-6, 11
7, Άρης Ακροποτάμου, 10-10, 11
8, Ηρακλής Αμπελοκήπων, 7-5, 10
9, ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ, 5-4, 9
10, Εθνικός Σιδηροκάστρου, 9-11, 8
11, Δόξα Πετρούσης, 2-3, 7
12, ΠΟ Ν.Μουδανιών, 5-7, 7
13, ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ, 4-14, 6
14, Ορφέας Ελευθερουπόλεως, 3-8, 4
15, Μακεδονικός Νεαπόλεως, 2-10, 2
16, ΠΑΟ Κοσμίου, 3-14, 2

[/table]
Η επομένη ημέρα
(Κυριακή 24.11.13)
Ηρακλής Αμπελοκήπων-ΠΑΟ Κοσμίου
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ-Ορφέας Ελευθερουπόλεως
Εβρος Σουφλίου-Δόξα Πετρούσης
Αρης Ακροποτάμου-ΠΟ Ν.Μουδανιών
Πανσερραϊκός-Μακεδονικός Νεαπόλεως
Διγενής Λακκώματος-Νέστος Χρυσούπολης
Αγροτικός Αστ. Ευόσμου-Εθνικός Σιδηροκάστρου
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα