Αθλητισμός

Με ισοπαλίες «μπήκαν» ο Εθνικός Ν.Αγιονερίου και ο Κιλκισιακός στο 2014

Αδίκησε ….τον εαυτό του, μένοντας στο 0-0 και χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία προσέγγισης της πρώτης τετράδας σε απόσταση «αναπνοής» ή ακόμη και εισόδου σ’ αυτήν μετά τα «στραβοπατήματα» βαθμολογικώς υπερτερουσών ομάδων.
Η ομάδα του Νέου Αγιονερίου ξεκίνησε δυναμικά και περιόρισε γρήγορα την επιθετική δραστηριότητα της θεσσαλονικιώτικης, ενώ επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και δημιούργησε αρκετές αξιόλογες φάσεις και δύο κλασικές ευκαιρίες, τις οποίες έχασαν οι Παλιάτσος (15’) και Γραικός (25’).
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι «ανέβασαν» κάπως την απόδοσή τους, όμως και πάλι ήταν οι γηπεδούχοι που ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και δημιουργούσαν τις «καυτές» φάσεις.
Δύο από αυτές έμελε να αποδειχθούν καθοριστικές στην άδικη γιά τον Εθνικό τελική έκβαση του αγώνα.
Η πρώτη σημειώθηκε στο 70’ όταν ο Κιλκισιώτης τερματοφύλακας του Αγροτικού Αστέρος πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα, αποκρούοντας το πλασέ του Γραικού, που βρέθηκε εντελώς μόνος απέναντί του.
Στην δεύτερη και πιό «κραυγαλέα», στο 93’, «πρωταγωνίστησε» ο Μήτσικας, που από το μέσον …της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλλα να περάσει ελάχιστα πάνω από την οριζόντια δοκό.
Βεβαίως, αν ο Αγροτικός Αστέρας ηττάτο με τέρμα σ’ αυτό το λεπτό θα μπορούσε να κάνει λόγο περί ποδοσφαιρικής ατυχίας και αδικίας.
Μόνο που αυτή ήδη έχει συντελεσθεί κατά του Εθνικού, με το να μην κερδίσει αυτόν τον αγώνα, έστω και με τέρμα στην «εκπνοή» του αγώνα.
Διότι, η ομάδα του νομού Κιλκίς επιβεβαιώνοντας την συνεχή άνοδο την απόδοσης παρουσίασε «εικόνα» συνόλου, που άξιζε όχι μόνο της νίκης σ’ αυτήν την αναμέτρηση αλλά και μιάς ακόμη υψηλότερης θέσης της κατάταξης του πρωταθλήματος α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας.
Η σύνθεση:
Καλογεράκης, Μιλκούδης, Κοντσίδης, Αποστολάς, Καρασίμος, Σπάσιτς, Χαραλαμπίδης (80’ Πεχλιβάνης), Γραικός, Παλιάτσος (75’ Χαιρόπουλος), Χασάνογλου (65’ Μήτσικας), Γκέληνος.

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 1-1 ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ Ο ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ,ΣΤΟ 93΄ΑΠΕΦΥΓΕ…ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Δεν πραγματοποίησε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο 2014 ο Κιλκισιακός.
Αν και στην Ελευθερούπολη είχε σωστή οργάνωση και «στήσιμο» και αγωνίσθηκε με σαφώς επιθετικό προσανατολισμό και τακτική, η ομάδα του Κιλκίς υστέρησε γιά άλλη μία φορά στον εκτελεστικό τομέα, που φέτος αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της.
Έτσι, περιορίσθηκε στο «λίγο» 1-1 με τον τοπικό Ορφέα και δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το «κύμα» ισοπαλιών στην πρώτη οκτάδα και να μειώσει αισθητά την απόστασή του από αυτήν.
Μάλιστα, απέφυγε τα χειρότερα στο 93’, όταν ο Ματεντζίδης ισοφάρισε το «τυχερό» τέρμα του Ελευθεριάδη, με το οποίο η γηπεδούχος είχε προηγηθεί στο 65’.
Στην προκειμένη περίπτωση η ψυχολογία έπαιξε γιά άλλη μία φορά καθοριστικό ρόλο. Και τούτο, διότι ο Κιλκισιακός δέχθηκε το τέρμα σε «ανύποπτη» στιγμή και φάση, εκεί που από το ξεκίνημα της επανάληψης είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, είχε χάσει σπάνια ευκαιρία στο 50’ με τον Μπελίτσα, και όλα έδειχναν, ότι αρκούσε να σημειώσει πρώτος τέρμα, γιά να φτάσει σε μία πανηγυρική επικράτηση.
Στο πλαίσιο του «ουδέν κακόν αμιγές καλού» το κιλκισιώτικο συγκρότημα είχε το σθένος να αντιδράσει, μόλις παραβιάσθηκε η εστία του, εναντίον τόσο του ευλόγου άγχους, που φυσιολογικά το «κυρίευσε» προς στιγμήν, όσο και της γενικότερης ψυχολογίας, την οποία έχουν δημιουργήσει τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα του τελευταίου καιρού.
Συνέχισε, λοιπόν, να αγωνίζεται με πάθος και πείσμα γιά την ανατροπή, με την αντίδρασή του να κορυφώνεται αμέσως μετά την απώλεια της μοναδικής σημαντικής ευκαιρίας του γηπεδούχου από τον Ευθυμιάδη στο 92’, όταν σχεδόν «όλος» ο Κιλκισιακός, είχε «εγκατασταθεί» μεταξύ κέντρου του γηπέδου και μεγάλης περιοχής του Ορφέα. Έτσι, στην επακολουθήσασα αντεπίθεση ήλθε, όπως αναφέρθηκε, η ισοφάριση με το «λυτρωτικό» τέρμα του Ματεντζίδη.
Και μπορεί μεν ο Κιλκισιακός να έφερε τον αγώνα στα ίσα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του, όμως αν τον έχανε, θα είχε «πέσει θύμα» ποδοσφαιρικής αδικίας και αποτυχίας, αφού, όπως επισημάνθηκε, βρέθηκε να ηττάται με ένα «τυχερό» τέρμα την στιγμή που ήταν απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, με τον Ορφέα να αποφεύγει συμπτωματικώς τον κίνδυνο παραβίασης της εστίας του σε αρκετές φάσεις μέσα στην περιοχή του.
Με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρονίου η ομάδα του Κιλκίς απάλυνε εντελώς τις αρνητικές εντυπώσεις της μετρίας του πρώτου, κατά το οποίο μόλις μία φορά φάνηκε απειλητική γιά την γηπεδούχο, χάνοντας κλασική ευκαιρία με τον Μαυροκεφαλίδη στο 30’, σε αντίθεση με αυτήν που απείλησε δύο φορές στο 14’ και το 18’.
Εν τέλει, όπως διαπιστώθηκε γιά άλλη μία φορά, το πρόβλημα γιά τον Κιλκισιακό δεν ήταν ο αντίπαλος αλλά… ο ίδιος ο εαυτός του, και δη η, αν όχι ανύπαρκτη, σχεδόν… «εχθρική» σχέση του με το τέρμα!
Η σύνθεση:
Μπαντής, Σερταρίδης (70’ Ηλιόπουλος), Τριανταφυλλίδης, Μαυροκεφαλίδης, Μάντζιος, Καρυπίδης, Αϊβαζίδης, Ματεντζίδης, Μπελίτσας, Παντελιάδης, Λογγινίδης (65’ Σαβελίδης).

Τα πλήρη αποτελέσματα
Μακεδονικός – ΠΑΟ Κοσμίου 1 – 1
Μουδανιά – Νέστος Χρυσούπολης 0 – 1
Δόξα Πετρούσας – Εθνικός Σιδηροκάστρου 1 – 0
Ορφέας Ελευθερούπολης – Κιλκισιακός 1 – 1
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 0 – 1
Εθνικός Αγιονερίου – Αγροτικός Αστέρας 0 – 0
Εβρος Σουφλίου – Διγενής Λακκώματος 3 – 3
Αρης Ακροποτάμου – Πανσερραϊκός 2 – 2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (12η αγωνιστική)
[table]
Α/Α,ΟΜΑΔΕΣ,ΤΕΡΜΑΤΑ,ΒΑΘΜΟΙ,

1.,Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου,18-6 ,27

2.,Πανσερραϊκός,22-9, 25

3.,Διγενής Λακκώματος,28-20, 21

4.,Βυζάντιο Κοκκινοχώματος,9-9, 20

5.,Αρης Ακροποτάμου,16-16, 19

6.,Δόξα Πετρούσης,11-5, 19

7.,ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ,12-14 ,19

8.,Εβρος Σουφλίου,16-12, 18

9.,Νέστος Χρυσούπολης,15-13 ,18

10.,Ηρακλής Αμπελοκήπων,16-12, 16

11.,Ορφέας Ελευθερούπολης,17-13 ,14

12.,ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ,11-11, 13

13.,ΠΟ Ν.Μουδανιών,11-20, 10

14.,Εθνικός Σιδηροκάστρου,13-201, 9

15.,Μακεδονικός Νεάπολης,5-18 ,6

16.,ΠΑΟ Κοσμίου,7-30, 3

[/table]
Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 12.1.14)
ΠΑΟ Κοσμίου – Νέστος Χρυσούπολης
Εθνικός Σιδηροκάστρου – Μακεδονικός
Κιλκισιακός – Μουδανιά
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Δόξα Πετρούσας
Αγροτικός Αστέρας – Ορφέας Ελευθερούπολης
Διγενής Λακκώματος – Ηρακλής Αμπελοκήπων
Πανσερραϊκός – Εθνικός Αγιονερίου
Αρης Ακροποτάμου – Εβρος Σουφλίου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα