Αθλητισμός

Νίκη του Εθνικού Ν.Αγιονερίου εκτός έδρας και ήττα του Κιλκισιακού

Ο θρίαμβος του στο Κοκκινόχωμα είχε δημιουργήσει ελπίδες και προσδοκίες γιά συνέχιση της ανοδικής πορείας του τελευταίου καιρού. Όμως, οι ελπίδες και προσδοκίες αυτές διαψεύσθηκαν κατά τρόπο τραγικό και οδυνηρό την περασμένη Κυριακή στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς, όπου ο μέχρι στιγμής χειρότερος φετινός Κιλκισιακός ηττήθηκε από τον μαχητικό Διγενή Λακκώματος με 3-1 και υποχώρησε στην κατάταξη του πρωταθλήματος α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας.

Πράγματι η ομάδα του Κιλκίς παρουσιάσθηκε …αγνώριστη, χωρίς συνοεχή, αγωνιστική «φλόγα» και αυτοσυγκέντρωση με ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού και «σπασμωδικές» αντιδράσεις στην πίεση της φιλοξενούμενης. Και αν, παρ’ όλα αυτά, υπήρχε κάποια πιθανότητα τουλάχιστον αποφυγής της ήττας, αυτήν την εξανέμισε η επίσης κακή ημέρα, στην οποία έτυχε να βρεθεί ο πολύ καλός και «ήρωας» άλλων αγώνων τερματοφύλακας Μπαντής, που με δύο απίστευτα γιά το επίπεδο και την κλάση του λάθη «προσέφερε δώρο» στην ομάδα του Λακκώματος το πρώτο (44’ Στασιώπουλος) και το τρίτο τέρμα της (78’ Παπαποστόλου).

Ανεξάρτητα από αυτό, ο Διγενής δεν νίκησε χάρη στις προαναφερθείσες ατυχείς στιγμές του τερματοφύλακα του Κιλκισιακού, αλλά επειδή εκμεταλλεύθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο την ανέλπιστή κακή συνολική απόδοση όλου του Κιλκισιακού, σημειώνοντας ένα ακόμη τέρμα (62’ Δραγανίδης), και χάνοντας τέσσερες ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες, τόσο στο 0-0 όσο και μετά το 3-1. Απέναντι σε αυτόν τον απολογισμό ο Κιλκισιακός ανταπέδωσε μόνον ένα τέρμα, ισοφαρίζοντας προσωρινώς στο 57’ με τον Ηλιόπουλο, και έχασε μόνο δύο σημαντικές ευκαιρίες (48’ Ματεντζίδης, 68’ Αϊβαζίδης).

Ήταν δε τόσο «βυθισμένος» σε «τέλμα» μετριότητας, ώστε να μην είναι καθόλου σίγουρο, ότι θα μπορούσε να καταφέρει κάτι διαφορετικό, αν είχε σημειώσει πρώτος τέρμα, καθώς ο ίδιος δεν «πατούσε» με σιγουριά στο γήπεδο, εκεί που ο Διγενής «έτρωγε σίδερα». Είναι δε η πρώτη φορά φέτος, που η εμφάνιση της ομάδας του Κιλκίς προκαλεί έντονο γενικό προβληματισμό, καθώς έως τώρα το κυριότερο ή και σχεδόν αποκλειστικό πρόβλημα εστιαζόταν στην υστέρηση στην τελική προσπάθεια ή, αλλιώς, στον εκτελεστικό τομέα.

Αντιθέτως, σ’ αυτόν τον αγώνα το πρόβλημα ήταν ….όλο ο Κιλκισιακός, κάτι που ηχεί ως «κώδων κινδύνου» εν όψει της συνέχειας, με άμεση πρώτη ανάγκη την …άμεση αγωνιστική και ψυχολογική ανόρθωση της ομάδας και εν συνεχεία την εξεύρεση τρόπων ενίσχυσής της κατά την μετεγγραφική περίοδο του προσεχούς Ιανουαρίου.

Η σύνθεση:

Μπαντής, Σερταρίδης (46’ Καρατζιάς), Τριανταφυλλίδης (77’ Μάναλης), Μαυροκεφαλίδης, Μάντζιος, Καρυπίδης, Τζεβελέκης (46’ Ηλιόπουλος), Ματεντζίδης, Αϊβαζίδης, Λογγινίδης, Μπελίτσας.

 

Έστησε, νέο «τρόπαιο» o Εθνικός Ν.Αγιονερίου στα ….Νέα Μουδανιά!

Δεύτερη συνεχής νίκη και νέα βαθμολογική «ανάσα» γιά τον αγωνιστικώς ανακάμπτοντα Εθνικό. Η ομάδα του Νέου Αγιονερίου έστησε νέο τρόπαιο στα ….Νέα Μουδανιά νικώντας με 2-0 την αντίστοιχη του τοπικού ΠΟΜ ύστερα από σταθερώς ικανοποιητική απόδοση σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα μετά το αμφίρροπο πρώτο ημιχρόνιο ο Εθνικός επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του στην επανάληψη και έφτασε με άνεση στην τελική επικράτηση, χάνοντας ευκαιρίες γιά ευρύτερο τελικό αποτέλεσμα. Στο τελευταιο τέταρτο ο αγώνας εξελίχθηκε σε «μονόλογό» του καθώς απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής των Καράγαλη (75’) και Στόικου (84’) των γηπεδούχων με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την νίκη «θεμελίωσε» ο Χασάνογλου στο 25’, ευστοχώντας σε πέναλτυ που κέρδισε ο ίδιος και «επισφράγισε» το Πεχλιβάνης στο 77’ με ωραίο σουτ. Περισσότερο από την νίκη, τους φίλους της ομάδας του νομού Κιλκίς ικανοποίησε η εμφανής βελτίωσή της τόσο ως προς την τακτική και τον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού όσο και ως προς το αγωνιστικό πνεύμα καθώς ο Εθνικός «κατέβηκε» στο γήπεδο αποφασισμένος να νικήσει, κάτι που εν τέλει πέτυχε και όχι με επιδίωξη την αποφυγή της ήττας.

Η σύνθεση: Καλογεράκης, Χαραλαμπίδης, Γκελάι (55’ Πεχλιβάνης), Μιλκούδης, Πανανός (39’ Σοϊλεμεζίδης), Κουτσίδης, Γραικός, Σπάσιτς, Παλιάτσος (Χαιρόπουλος), Χασάνογλου, Μήτσικας.

Τα πλήρη αποτελέσματα

ΠΑΟ Κοσμίου-Ορφέας Ελευθ. 0-4

Δόξα Πετρ.-Ηρακλής Αμπελ. 2-0

ΠΟ Ν.Μουδανιών-ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΑ 0-2

Μακεδονικός Νεαπ.-Εβρος Σουφλίου 0-2

Νέστος Χρυσ.-Αρης Ακροποτ. 1-1

Εθνικός Σιδηρ.-Πανσερραίκός 1-2

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ-Διγενής Λακκκ. 1-3

Βυζάντιο Κοκκιν.-Αγροτικος Αστ. Ευόσμ. 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9η αγωνιστική)

[table]

Α/Α,ΟΜΑΔΕΣ,ΤΕΡΜΑΤΑ,ΒΑΘΜΟΙ,

1. ,Πανσερραϊκός, 16-4, 21

2. ,Αγροτικός Αστ.Ευόσμου, 14-5 ,20

3. ,Διγενής Λακκώματος, 24-12, 17

4. ,Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, 8-6, 16

5. ,Νέστος Χρυσούπολης,13-8 ,15

6., Αρης Ακροποτάμου,15-13, 15

7. ,Εβρος Σουφλίου,11-8, 14

8. ,Ηρακλής Αμπελοκήπων, 12-10, 13

9. ,Δόξα Πετρούσης, 6-4, 13

10.,ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ, 9-7, 12

11.,ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ,9-16 ,12

12. ,Εθνικός Σιδηροκάστρου,11-175, 8

13.,Ορφέας Ελευθερούπολης,9-11 ,7

14.,ΠΟ Ν.Μουδανιών ,7-13, 7

15.,Μακεδονικός Νεάπολης,2-13 ,2

16. ,ΠΑΟ Κοσμίου, 4-23, 2

[/table]

Η επομένη ημέρα (Κυριακή 8.12.13)

Δόξα Πετρ.-ΠΑΟ Κοσμίου

Ορφέας Ελευθ.-ΠΟ Ν.Μουδανιών

Ηρακλής Αμπελ.-Μακεδονικός Νεαπ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΑ-Νέστος Χρυσουπ.

Εβρος Σουφλίου-Εθνικός Σιδηρο.

Αρης Ακροποτ.-ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ

Πανσερραϊκός-Βυζάντιο Κοκκιν.

Διγενής Λακκ.-Αγροτικός Αστ. Ευόσμ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα