Αθλητισμός

Βαθμολογική «ανάσα» Κιλκισιακού με 4-1 επί του Π.Ο. Νέων Μουδανιών

Το πρόβλημα των χαμηλών ποσοστών ευστοχίας στην τελική προσπάθεια εξακολουθεί να ταλανίζει τον Κιλκισιακό, όπως καταδείχθηκε και στον εντός έδρας αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον ΠΟ Ν. Μουδανιών.
Ωστόσο, σ’ αυτήν την αναμέτρηση η ανωτερότητα της ομάδας του Κιλκίς έναντι της χαλκιδικιώτικης ήταν τόσο καταφανής, που, παρά, το πλήθος χαμένων κλασικών ευκαιριών, έφτασε σε πανηγυρική επικράτηση με το «εύγλωττο» 4-1.
Ηταν η ευρύτερης φετινή νίκη του Κιλκισιακού και συγχρόνως το «ξέσπασμα», που στην παρούσα ψυχολογικώς κρίσιμη καμπή χρειαζόταν αυτός για να «λυθεί’ από τα «δεσμά» της κακής ψυχολογίας, την οποία δημιούργησαν τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα.
Επί πλέον, η νίκη αυτή του έδωσε και βαθμολογική «ανάσα», αφού αφ’ ενός μεν τον απομάκρυνε από την «διακεκαυμένη ζώνη», αφ’ ετέρου δε του έφερε πιο κοντά στην πρώτη οκτάδα, η όσο το δυνατόν συντομώτερη είσοδος στην οποία θα βοηθήσει στην εξύψωση του αγωνιστικού φρονήματος του, ήτοι την βασική προϋπόθεση για την εξαπόλυση της αντεπίθεσης που απαιτείται για την κάλυψη του χαμένου «εδάφους» προς την κορυφή.
Η γενική «εικόνα» του υπήρξε ελπιδοφόρα σε σχέση με αυτήν την προοπτική, με εξαίρεση, όπως επισημάνθηκε, την απώλεια… οκτώ ευκαιριών από εκείνες που… δεν χάνονται (19’ Παντελιάδης, 29’ Λογγινίδης, 37’ Αϊβαζίδης, 38’ Ματεντζίδης, 60’ Τριανταφυλλίδης (διπλή), 81’ Μπελίτσας, 89’ Αμανατίδης), …χώρια οι αρκετές ακόμη λιγότερο σημαντικές!
Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε ο Ηλιόπουλος με την πρώτη τριπλή επιτυχία του, που ήταν συγχρόνως η πρώτη φετινή παίκτη του Κιλκσιακού.
Η σειρά των τερμάτων:
– 2’: Από μεταβίβαση του Παντελιάδη, ο Ηλιόπουλος, με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, το 1-0.
– 56’: Ο Λογγινίδης εκτελεί κόρνερ, και από λανθασμένη απόκρουση αμυνομένου ο Ηλιόπουλος «γράφει» με πλασέ από κοντά το 2-0.
– 58’ :Εξοχη ατομική προσπάθεια και υποδειγματική μεταβίβαση του Σερταρίδη προσφέρει στον Ηλιόπουλο την δυνατότητα να τριπλασιάσει τα τέρματά του, με κοντινό σουτ, για το 3-0.
-73’: Με ανύπαρκτο πέναλτυ (χέρι και, ως εκ τούτου, αναίτια κίτρινη κάρτα στον Καρυπίδη, που χάνει τον επόμενο αγώνα) ο Παρασίδης μειώνει σε 3-1.
-75’:Οι παίκτες του Κιλκισιακού «κρύβουν» την μπάλλα σε έναν υποδειγματικό ομαδικό συνδυασμό, με τελευταίο παραλήπτη τον Παντελιάδη, που με πλασέ σημειώνει το τελικό 4-1.
Με την εμφάνισή του ο Κιλκισιακός έδειξε ότι είναι έτοιμος για τον δύσκολο επόμενο της Χρυσούπολης, όπου θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια σ’ αυτήν και να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Σερταρίδης, Τριανταφυλλίδης, Καρυπίδης, Μάντζιος (65’ Αμανατίδης), Μαυροκεφαλίδης, Ηλιόπουλος, Ματεντζίδης (60’ Σαβελίδης), Αϊβαζίδης (46’ Μπελίτσας), Παντελιάδης, Λογγινίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα