Το Κιλκίς τίμησε την μνήμη των πολιούχων Α.Πεντεκαίδεκα

Κοινωνία /

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των πολιούχων Κιλκίς Αγίων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.

Του πανηγυρικού όρθρου χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ελασσόνος κκ Χαρίτων και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κορίνθου κκ Διονύσιος, με την συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Στοβίων κ. Δαυίδ, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και του οικείου Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ.

Πλήθος Κιλκισιωτών συμμετέσχε στην Θεία Λειτουργία καθώς και στην περιφορά-λειτανεία της ιερής εικόνας των Αγίων και του ιερού λειψάνου του εξ αυτών Πέτρου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου Κιλκίς, στρατιωτικού αγήματος της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας ο «Πόντος», σημαιοφόρων των σχολείων της πόλεως, εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων κ.α.

Μήνυμα ελπίδας και δύναμης έστειλε στο κήρυγμά του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κορίνθου κκ Διονύσιος, τονίζοντας ότι η εκκλησιαστική Ιστορία είναι πλούσια σε παραδείγματα, όπως της ζωής και του μαρτυρικού τέλους των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.

Περισσότερα

Ευχαριστήριο του προέδρου της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς Ιωάννης Λιναρδάκης ευχαριστεί θερμά: Την ΑΝΟΣΗ – ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ, τον Αναστάσιο […]

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]

Δείτε ακόμα