Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Μην χάνετε την δεύτερη ευκαιρία

Από τον αναγνώστη και φίλο του «Μαχητή» Παναγιώτη Σιδερίδη, από την Μ.Στέρνα, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

«Κύριε διευθυντά,

Τις ημέρες μας αποδεικνύεται καθημερινώς και ολοένα και περισσότερο η αξία της δεύτερης ευκαιρίας στην εκπαίδευση, γιά όλους εκείνους του συμπολίτες, που γιά διάφορους λόγους δεν ολοκλήρωσαν τις εγκύκλιες σπουδές τους.

Γι’ αυτούς, ναι μεν, μεσολάβησαν πολλά χρόνια από τότε, που εγκατέλειψαν είτε το δημοτικό είτε το γυμνάσιο, πλην όμως η ηλικία δεν συνιστά ανασταλτικό παράγοντα, για όσους επιλέγουν συνειδητά την κάλυψη του εκπαιδευτικού κενού, που προέκυψε στα χρόνια της πρώτης νιότης τους.

Ανήκοντας, μαζί με άλλους επτά φίλους, σ΄αυτήν ακριβώς την περίπτωση, αισθάνομαι πολλή χαρά και ικανοποίηση, που, χάρη στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας του Κιλκίς, έχουμε και εγώ και αυτοί την δυνατότητα να υλοποιήσουμε σήμερα αυτό, που δεν υλοποιήσαμε κατά τις ηλικίες των εγκυκλίων σπουδών.

Ξεκινήσαμε βασιζόμενοι στο πανάρχαιο ρητό «γηράσκω αεί διδασκόμενος», και αυτήν την στιγμή συγκροτούμε μία «ζωντανή» τάξη συμμαθητών, στους οποίους προσφέρει τα φώτα της γνώσης μία τριάδα υπέροχων δασκάλων.

Είναι ο διευθυντής Χαράλαμπος Βουλγαράκης, ο υποδιευθυντής Θεόδωρος Ηλίας και ο δάσκαλος Γεώργιος Τσακαλίδης, γιά τους οποίους εμείς οι οκτώ φοιτούντες στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ισχύει αυτό που έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος για τον Αριστοτέλη:

«Στους γονείς μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην».

Ο Θεός να τους έχει καλά, να επιτελούν απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο τους.

Όσο για κάθε συμπολίτη, που βρίσκεται στην ίδια θέση, στην οποία βρισκόμασταν έως πριν λίγο καιρό και εμείς, ας μην έχουν τον παραμικρό δισταγμό και ας φοιτήσουν στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Μόνο οφέλη θα αποκομίσουν από αυτό».

Περισσότερα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Εξέχουσα και επιτυχημένη

Νέα διάκριση γιά την Νατάσα Σωτηριάδου, καθώς η Εθνική Ασφαλιστική την βράβευσε ως εξέχουσα στον κλάδο ζωής της εταιρείας γιά […]

Δείτε ακόμα