Γενικά

Κιλκίς και οικισμοί «λάμπουν» στα… «χριστουγεννιάτικά» τους

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πιό όμορφη γιορτή του χρόνου πλησιάζει, και ο δήμος Κιλκίς την υποδέχεται όπως της αξίζει! Με χάρη και λάμψη γιορτινή στο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης.

Η εγκατάσταση του εορταστικού διακόσμου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φέτος, χαρίζει παραμυθένιες εικόνες χριστουγεννιάτικης μαγείας στο δημόσιο χώρο του Κιλκίς που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι συνδημότες, μόλις η νύχτα ρίξει το σκοτεινό της πέπλο.

Η πόλη «λούζεται στο φως»! Το δημαρχείο και το κτίριο, που συστεγάζει την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και την υπηρεσία της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης φωτισμένα με δεκάδες λαμπιόνια, οι διακοσμητικές κουρτίνες απλωμένες στους στύλους της πλατείας Λατσιών, συνδυασμένες με χρυσαφή επιστήλια δεντράκια διαμορφώνουν ένα εντυπωσιακό θέαμα που παραπέμπει σε εορταστικές φωταγωγήσεις ευρωπαϊκών δημόσιων κτιρίων.

Χριστουγεννιάτικες «πινελλιές» με όμορφα στολισμένα δέντρα έχουν προστεθεί στο πάρκο των προσκόπων, στο παρκάκι των ταξί ενώ ένα τεράστιο έλατο έχει στερεωθεί στην πλατεία Λατσιών για να δώσει μεγαλύτερη ένταση στην εορταστική ατμόσφαιρα.

Η γαλάζια χριστουγεννιάτικη μπάλλα στο δημοτικό Πάρκο – «Κήπο» έχει γίνει το αγαπημένο σημείο περιπάτου και φωτογραφήσεων.

Διακοσμητικές γιρλάντες με ψυχρό ασημί χρώμα και γαλάζιο, ένα δάσος από επιστήλιες παραστάσεις αστεριών στους στύλους της οδού Βενιζέλου και στολισμένα με μπάλες δέντρα στο κέντρο του πάρκου – «Κήπου» συμπληρώνουν το φωτεινό σκηνικό.

Σε πλατεία αστεριών έχει μεταβληθεί η πλατεία Ειρήνης! Παραστάσεις αστεριών κρέμονται σαν πολύφωτα στο θόλο της με ένα τεράστιο ασημόχρυσο αστέρι να δεσπόζει στηριζόμενο στη βάση της πλατείας.

Oι κεντρικές οδοί της 21ης Ιουνίου και της Βενιζέλου προαναγγέλλουν τον ερχομό των Χριστουγέννων με κομψές χρυσοκόκκινες γιρλάντες αστεριών και φωτιστικών σωμάτων.

Οι πεζόδρομοι στο κέντρο έχουν «ντυθεί» κι αυτοί τα «γιορτινά» τους με διακοσμητικά λαμπιόνια τυλιγμένα στους φωτιστικούς στύλους της 25ης Μαρτίου, Κ. Γαβριηλίδη, Εθνικής Αντίστασης, Πόντου, Λέκκα, Χαρίτωνος και Καλούδη!

Ο εορταστικός εξοπλισμός, που υπήρχε, αξιοποιείται σε παλιές και νέες θέσεις.

Οι αστραφτερές διακοσμητικές πύλες υψώνουν το επιβλητικό τους παράστημα στην αρχή των πεζοδρόμων της 25ης Μαρτίου και της Καλούδη, ενώ τα χριστουγεννιάτικα καραβάκια τοποθετήθηκαν περιφερειακά, επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. Εορταστικές παραστάσεις κοσμούν το πάρκο Γαλήνης (Ζωοπάζαρου), το πάρκο Φιλιππουπόλεως, την πρόσοψη του δημοτικού αθλητικού κέντρου, τα συγκροτήματα α’ β’ και γ’ εργατικών κατοικιών και τα σφαγεία Κιλκίς.

Λίγο πιό ψηλά στον προαύλιο χώρο της ιεράς μονής (σ.σ.: ιερού ναού) Αγίου Γεωργίου η χρυσαφένια όψη του χριστουγεννιάτικου δέντρου γίνεται ορατή από κάθε σημείο.

Καλαίσθητες διακοσμήσεις με ευχετήρια μηνύματα ολοκληρώνουν τον εορταστικό τόνο και στις εισόδους της πόλης.

Με διακοσμητικές γιρλάντες, επιστήλια, λαμπιόνια και εορταστικές κατασκευές στολίζονται οι έδρες των δημοτικών ενοτήτων και πολλά χωριά του δήμου Κιλκίς.

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα πλέον ασυνήθιστα! Ο δήμος και οι πολίτες του δεν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν διά ζώσης μέσα από τις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις εξαιτίας των επιβαλλόμενων υγειονομικών περιορισμών.

Παρόλα αυτά ο δήμος Κιλκίς στέλνει με το γιορτινό του στολισμό μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας στην πόλη και στα χωριά μας.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι εδώ!

Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά με υγεία, καλές γιορτές!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα