Πολιτισμός

Στο μικρό Κιλκίς υπάρχει μεγάλο υπόβαθρο καλλιτεχνικής παιδείας


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28.6.15 στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς η μουσική παράσταση με τίτλο «Ταξίδι στο Γουργουφέγγαρο» από το «Αρμονικό» ωδείο σε μουσική επιμέλεια και οργάνωση Ελπίδας Ιωαννίδου και σκηνικά Γεωργίου Μυριανίδη.
Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο μέρη.
Το πρώτο, μουσικοθεατρικό «Ταξίδι στο Γουργουφέγγαρο» ήταν μια παράσταση όπου οι σπουδαστές του ωδείου ξεδίπλωσαν όλα τα ταλέντα τους, κυρίως στο τραγούδι με την συνοδεία οργάνων, την κίνηση, τον χορό, την θεατρική, ρυθμική, μελωδική απαγγελία και παρουσίασαν τους αμέτρητους χαρακτήρες απ΄ τις μικρές πολύ γνωστές σε όλους μας “Γουργουρίτσες”.
Στο δεύτερο μέρος εμφανίσθηκαν μουσικά σύνολα του «Αρμονικού» ωδείου Κιλκίς με πνευστά όργανα υπό την διεύθυνση του Νικολάου Χρυσοχόου, μουσικό διευθυντή του ωδείου.
Όπως αναφέρθηκε και σε πρόσφατο παρεμφερούς θέματος άρθρο, στην “Η” η τέχνη έχει μόνο αρχή και δεν έχει τέλος.
Ένα σύνολο 71 παιδιών επί της σκηνής, μας έδωσαν ό,τι το καλύτερο από το ταλέντο τους, φυσικά κάτω από την καθοδήγηση της εμπειρότατης καθηγήτριας και ιδιοκτήτριας του «Αρμονικού» ωδείου Κιλκίς συμπολίτιδος μας Ελπίδας Ιωαννίδου.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ελευθέρια 2015”, δίδοντας την ευκαιρία στους γονείς, παππούδες, συγγενείς των παιδιών να τα απολαύουν και αυτά να αναδείξουν το ταλέντο τους.
Τελικώς η μικρή μας πόλη , δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες μεγαλουπόλεις, σε ότι αφορά τα θέματα μουσικής προπαιδείας ή παιδείας, αφού έχουμε άριστους μουσικούς, με μεράκι και αγάπη σε αυτό το είδος της Τέχνης, σαν και την Ελπίδα Ιωαννίδου.
Προσωπικώς εγώ, αλλά και το συγκρότημα “Μαχητής του Κιλκίς”, ευχόμαστε καλή δύναμη στους πρωταγωνιστές της παράστασης , δηλαδή τα παιδιά, και θέλω να πω σε αυτά και στους γονείς, ότι η Τέχνη καλλιεργεί το πνεύμα και δημιουργεί ανθρώπους με ήθος.
Επίσης θα ήταν παράλειψη, να μην συγχαρώ για την συμμετοχή της ομάδος των πνευστών οργάνων, οι οποίοι ήρθαν από την Θεσσαλονίκη και τον διευθυντή του ωδείου Νικόλαο Χρυσοχόου, για την υπέροχη παρουσίαση και εκτέλεση.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα