Πολιτική

«Το Κιλκίς δεν πρέπει να εξελιχθεί σε «φτωχό συγγενή» της Θεσσαλονίκης»


Η δημιουργία οικονομικών «ζωνών», η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, το μέλλον του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ και φυσικά η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος που «πνίγει» περιοχές του νομού κυριάρχησαν στην επιτυχημένη συνεδρίαση της νομαρχιακής συνέλευσης της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής ( ΝΟΔΕ Κιλκίς) της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9.6.16 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Καρακάσης» του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας στο Πολύκαστρο, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή β΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος και πρώην υπουργού κ. Θεόδωρο Καράογλου.

Η μεγάλη προσέλευση των στελεχών που απαρτίζουν την ΝΟ.Σ. της διοικούσας επιτροπής Κιλκίς της ΝΔ και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων ήταν τα κύρια στοιχεία της συνεδρίασης.

Την έναρξη της συνέλευσης έκανε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Κώστας Βιολιτζής ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα στελέχη της ΝΔ για την ανταπόκριση τους έδωσε ακολούθως το λόγο στον οικοδεσπότη δήμαρχο Παιονίας κ. Χ. Γκουντενούδη και στον βουλευτή του νομού μας κ. Γ. Γεωργαντά για έναν σύντομο χαιρετισμό.

Επίσης έγινε συζήτηση για την οργάνωση, λειτουργία και την πορεία της ΝΔ από εδώ και στο εξής και η συνέλευση ολοκληρώθηκε με την καταγραφή και σύνταξη των συμπερασμάτων τα οποία θα προωθηθούν αρμοδίως προς την Κεντρική Διοίκηση της ΝΔ.

Συνοπτικά στο κεφάλαιο το συμπερασμάτων αυτά συνοψίζονται ως εξής:

– ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ-ΕΝΤΑΞΗ TOY NOMOY KIΛKIΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
– ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΘΕ
– ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΜΟΥ
– ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ / ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΟ Ν. ΚΙΛΚΙΣ, ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΟΜΕΣ
– ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Καράογλου με τη ιδιότητα και του τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες για την ενεργό συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των πολιτικών προτάσεων της ΝΔ για μια Ελλάδα πιο παραγωγική και πιο αποδοτική, τονίζοντας με έμφαση ότι ο Νομός Κιλκίς δεν πρέπει να εξελιχθεί στο «φτωχό συγγενή» της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα και συνέχισε:

«Εδώ φυλάτε Θερμοπύλες και αυτό συνεπάγεται ότι η Πολιτεία πρέπει να στρέψει την προσοχή της στο Κιλκίς, προκειμένου αυτός ο τόπος να κρατήσει τους ανθρώπους του, να παραμείνει παραγωγικός και να δυναμώσει τη φωνή του». Εν συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, με την φορολογική «καταιγίδα» που έχει εξαπολύσει «πνίγει» οικογένειες και επιχειρήσεις.

Επισήμανε δε την ανάγκη να δημιουργηθούν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ευκαιρίες εξέλιξης και προοπτικές επιχειρηματικής πρωτοπορίας, ενώ εστίασε και στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ώστε αυτός να δράσει πολλαπλασιαστικά στη δημιουργία

θέσεων εργασίας και η ενασχόληση μαζί του να είναι από επιλογή και όχι από ανάγκη.
Αναφερόμενος στην πολιτική πρόταση της ΝΔ έκανε λόγο για «συμφωνία αλήθειας» με την κοινωνία, απαριθμώντας μια σειρά περιπτώσεων που καταρρίπτουν τον μύθο του περίφημου «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς και πρόσθεσε «Εμείς ως ΝΔ επενδύουμε και πιστεύουμε στην αλήθεια.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο. Τα ψέμματα, οι εύκολες υποσχέσεις και οι αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα απαξίωσαν την Ελλάδα και “έδεσαν” τους Έλληνες με ένα αιώνιο «μνημόνιο» που φέρει την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ως εδώ! Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» Χαρακτήρισε δε την συγκυβέρνηση ως τη χειρότερη κυβέρνηση από δημιουργίας του ελληνικού κράτους.

Τέλος ο κ. Καράογλου δεσμεύτηκε ότι θα συνομιλήσει αμέσως με τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα συμπεράσματα της νομαρχιακής συνέλευσης της ΝΟΔΕ Κιλκίς, αλλά κυρίως να του καταθέσει τις προτάσεις των τοπικών φορέων όπως αναλύθηκαν κατά της διάρκεια της συνάντησης και να του γνωστοποιήσει τις αγωνίες τους.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην βουλευτής Θ. Πασσαλίδης, ο πολιτευτής Ν. Κιλκίς κ. Αν. Καζαντζίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Γιαννόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Παιονίας κ.κ.Ι. Αδαμόπουλος, Κ. Μεμετζής, Ι. Αλίρης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς κ. Θ. Βαφειάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Ν. Ταχτσίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παιονίας Κ. Σιωνίδης, Δ. Μπαβέλης, Γ. Φράγκος, Αιμ. Δεβετζόπουλος, Θ. Απουσίδης, Γ. Συμεωνίδης, η αναπληρώτρια γραμματέας γυναικείων θεμάτων της ΝΔ κ. Νατάσα Σωτηριάδου, ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Κιλκίς (ΑΝ. ΚΙ. Α. Ε.) κ. Παύλος Πασσαλίδης, ο διευθυντής του ΕΒΕ Γ. Ηλιάδης, το γνωστό στέλεχος του κόμματος στον νομό κα Αθανασία Λιάρτση, οι πρόεδροι των ΔΗΜ.ΤΟ. Κιλκίς κ.κ. Φ. Γεωργιάδης και Παιονίας Αστέριος Τάτσης αντίστοιχα, οι τομεάρχες της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς και στελέχη του κόμματος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]